Hoppa till innehåll

Wihlborgs och Peab anställer VD till MAXlab IV


Under mars månad meddelade Lunds Universitet att Wihlborgs och Peab tillsammans vunnit upphandlingen av forskningsanläggningen MAXlab IV i Lund. För att hantera detta har bolagen bildat ett gemensamägt bolag, Fastighets AB ML4. Som VD för detta bolag har nu Ulrika Hallengren anställts. Ulrika kommer närmast från Tyréns där hon varit anställd som affärsutvecklare. 

– Vi är mycket glada över att vi lyckats knyta Ulrika till MAX IV projektet. Ulrika kommer att tillföra mycket kompetens och erfarenhet till denna komplexa anläggning, säger Anders Jarl VD för Wihlborgs Fastigheter AB. Ulrika har många års erfarenhet från projektledning och industriellt byggande, där hon både byggt upp verksamheter och självständigt drivit projekt. Allt från skolor, bostäder, kommersiella lokaler och moderna forskningsanläggningar. 

– Jag ser verkligen fram emot att få vara en del av den organisation som utvecklar Lunds entré mot norr. Är övertygad om att kombinationen av Wihlborgs som långsiktig förvaltare, Peab som utförare och Lunds Universitet som hyresgäst är en framgångsfaktor för projektet, kommenterar Ulrika Hallengren. 

Wihlborgs Fastigheter AB (publ)


Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet är beläget i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö och Helsingborg är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas bokförda värde uppgår till 14,7 mdkr med ett årligt hyresvärde om 1,4 mdkr. Wihlborgs är noterat på OMX Nordiska listan, Mid Cap.

Kontaktinformation

Anders Jarl, VD, 040-690 57 10, 0733-71 17 10
Ulrika Hallengren, VD Fastighets AB ML4, 040-690 57 95, 0705-41 61 98

Senaste pressmeddelanden

Wihlborgs välkomnar High Court till Börshuset i Malmö

Wihlborgs välkomnar High Court till Börshuset i Malmö

Wihlborgs uppför ny skola på 11 600 kvm utanför Köpenhamn

Wihlborgs uppför ny skola på 11 600 kvm utanför Köpenhamn

Mercedes-Benz väljer Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Mercedes-Benz väljer Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie