Hoppa till innehåll
Caféet i Node, med många sittplatser.

Node - kontor för energi och samhörighet

I kontorshuset Node är det lätt att växa både som företag och som människa. Här finns rum för mer arbetsglädje, idéutbyte och nätverkande. Helt enkelt en plats som tar din verksamhet till nästa nivå.
Bild på Lovisa Lindskog

Lovisa Lindskog

Förvaltare
046-590 62 60 / Skicka e-post
Lediga kontor Om Node Planritning Kontakt Lediga kontor Om Node Planritning Kontakt

På Brunnshög i den nordöstra delen av Ideon Science Park i Lund finns våra tre kontorshus Bricks, Cube och Node. Dessa tre grannfastigheter har ett gemensamt och komplett serviceutbud med både receptioner, gym, restauranger och konferensrum för upp till 280 personer. Väljer du Bricks, Cube eller Node blir du en del av Ideon - en miljö för innovation, idéutbyte, nätverkande och aktiviteter. Dina grannar är techbolag som Sony, Schneider Electric, Sigma Connectivity och Ericsson. Du tar dig enkelt till området med cykel, spårvagn, buss eller bil. Alldeles utanför dörren finns spårvägshållplatsen Telefonplan som knyter samman Brunnshög med Lunds stadskärna.

Ljust och fräscht kontor med flexibel planlösning
Ljust och fräscht kontor med flexibel planlösning

Mobilvägen 10

+11

Ljust och fräscht kontor med flexibel planlösning

Välkomnande kontorslokal med härligt ljusinsläpp
Välkomnande kontorslokal med härligt ljusinsläpp

Mobilvägen 10

+12

Välkomnande kontorslokal med härligt ljusinsläpp

Av alla kontor som vi var och tittade på såg vi den absolut bästa potentialen i just den här lokalen. Vi gillar framför allt läget, det är väldigt smidigt att ta sig till kontoret kollektivt. Dessutom ligger det ju mitt i Ideon Science Park där det är mycket tech-innovationer och en hel del på gång. Det tycker vi om och hoppas ska leda till framtida synergier.

Thomas Karlsson, vd för Element Logic Sverige
Thomas Karlsson, vd för Element Logic Sverige
Hela intervjun med VD Thomas Karlsson

Workspace plus - flexibilitet på riktigt

För dig som behöver lite mer yta men gillar kontorshotell erbjuder vi Workspace+.

Mer om Workspace+

Bli en del av Ideon Science Park

En innovativ företagsmiljö som erbjuder plats för etablerade företag i en härlig mix med startups, inkubatorer och med närhet till kreativt nätverksbyggande och inspirerande utbildningar.

Node är ett guldhus på många vis. Inte enbart för dess innovativa hyresgäster som varje dag fyller huset med liv och rörelse utan det är även arkitektritat av Gert Wingårdh från Wingård Arkitektkontor. Trapporna, taket och väggarna av glas utgör tillsammans en unik design och skapar en ljus och luftig känsla genom hela fastigheten. Node byggdes mellan 1996 och 1998 och nominerades redan året efter det till Årets Byggnad.

Tre personer har möte på Nodes utomhusarbetsplats.
Ideon Science Parks logga omgiven av murgröna.
Tre personer på väg att gå på Spårvägen mot Lund C.
Fiket i Node med parasoller och korgstolar i förgrunden.

Terranet ser med stor tillförsikt på möjligheten att få vara en del av en plats där innovation varit prioriterat historiskt, men där den även får fortsätta att spela en central roll in i framtiden. Här kommer vi ta nya kliv med vår patenterade samt världsledande precisons- och sensorteknologi för en säker och mer hållbar infrastruktur världen över.

Pär-Olof Johannesson, vd på Terranet, hyresgäst på området
Pär-Olof Johannesson, vd på Terranet, hyresgäst på området

Reception & konferens

I området finns det två bemannade receptioner som välkomnar dig och dina besökare. Dessa finns i fastigheterna Bricks och Cube. Receptionen hanterar post och paket samt erbjuder bagageförvaring. På området finns det två välutrustade konferensavdelningar. I Bricks finns det allt från mindre rum för tolv personer upp till en konferenssal för 80 personer samt en unik hörsal för upp till 260 personer. I Cube finns det allt från mindre rum för åtta personer upp till konferensrum för 80 personer. Vid större möten och konferenser finns receptionisterna på plats och agerar värdar.

Parkering & bilpool

På området finns goda parkeringsmöjligheter i såväl p-hus som utomhusparkeringsplatser. Man väljer mellan månadsbiljett eller att betala per timme/dygn. Laddningsmöjligheter för elbilar finns så klart också på området likväl som vi erbjuder gratis cykelparkering under tak. Dessutom finns det möjlighet att utnyttja bilpool. Här betalar vi på Wihlborgs medlemsavgiften för dig som hyresgäst.

Mat & fika

Båda restaurangerna i Bricks och Cube samt caféet i Node serverar lunch och fika. De har även möjlighet att erbjuda catering till dig som hyresgäst vid möten och konferenser.

Gym på området

Välmående är viktigt. På området finns det gym- och träningsmöjligheter för dig som arbetar i något av de tre kontorshusen på området; Bricks, Cube och Node. Och så klart finns det tillgång till omklädningsrum och dusch i anslutning till gymmet.

Laddskåp för cykelbatterier på Node.
Cykelvänligt på Node med laddskåp för batterier.
Cykelpump

Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund
Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund

Hållbar fastighetsutveckling

Ökad mobilitet på Mobilvägen i Lund

För att uppmuntra fler att resa hållbart till jobbet har Wihlborgs satt in ett helt batteri av mobilitetsfrämjande insatser för hyresgästerna på Mobilvägen i Lund. Idag invigs 32 nya laddplatser för elbilar i området.
Wihlborgs möter rusning på kontorshotell med nytt koncept
Wihlborgs möter rusning på kontorshotell med nytt koncept

Hållbar fastighetsutveckling

Wihlborgs möter rusning på kontorshotell med nytt koncept

Efter pandemin har efterfrågan på större kontorshotell ökat rejält. Nu skapar Wihlborgs ett nytt delningskoncept på Mobilvägen i Lund, ”Workspace +”, för mindre bolag som vuxit ur det traditionella kontorshotellet.
Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i
Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Stad & region

Ideon Science Park: innovation, nätverk och lokaler att växa i

Nätverkande, innovation och utveckling – så kan Ideon Science Park i östra Lund sammanfattas. I Wihlborgs fastigheter Cube, Node och Bricks etablerar sig företag från olika branscher som vill dra nytta av närheten till det ledande innovationsklustret.

Grannfastigheten Bricks

Kontorshuset Bricks är platsen i Sverige där flest patent sett dagens ljus. Bricks passar för större hyresgäster med välplanerade kontor med mycket ljus och utblickar.

Läs mer om Bricks här

Grannfastigheten Cube

Cube ligger alldeles bredvid Node och är en guldcertifierad byggnad med plats för mer än 1000 briljanta arbetsplatser.

Läs mer om Cube här

Brunnshög är en ny stadsdel som växer fram i nordöstra Lund. När området är fullt utbyggt kommer omkring 40 000 människor att bo och jobba här. I området finns anläggningar och laboratorier av högsta klass, parallellt med en tät och blandad stadsmiljö. Hållbarhetsmålen är högt ställda för att sporra till nytänkande.

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Lund

Vi är måna om att Lund utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov.
Du är viktig för oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.