Smörkajen, Malmö

Nyhamnen blir en fantastisk blandad stadsbebyggelse med bostäder, kontor och verksamheter. I Smörkajen planerar vi att bygga ett kontorshus med närhet både till Malmö C, havsbad och park.

Fantastiska Smörkajen

Nästa steg i utbyggnaden av Nyhamnen är att omvandla Smörkajen till blandad stadsbebyggelse. Kajerna kommer rustas upp och göras mer tillgängliga för allmänheten. Här planeras även för en ny park och möjligheter till bad. Ambitionen är att skapa nya stadsmiljöer med ett rikt stadsliv, grönytor och ett levande marint ekosystem. 

Kontorshus på bästa läge

Här på Smörkajen planerar vi att bygga ett fantastiskt kontorshus på absolut bästa läge. Med Malmö C 400 m bort och det nya kommunikationsstråket Hans Mikkelsensgatan utanför dörren tar ni er enkelt hit med kollektivtrafik, cykel eller bil. Runt om hörnet finner ni både den nya parken som anläggs i Smörkajen och de framtida havsbaden! 

Hållbara arbetsplatser

Vi erbjuder cirka 10 000 kvm kontor där ert företag och era medarbetare kan utvecklas och må bra. Här kommer vi erbjuda tjänster som bidrar till ett hållbart livspussel och kontorshuset kommer utformas med medarbetarnas välbefinnande i åtanke. Möjlighet att arbeta utomhus, massvis med grönska både inne och ute, en inbjudande trappa som inbjuder till vardagsmotion och mycket naturmaterial är några exempel på tilltag som bidrar till välmående och ökad prestation. Och givetvis miljöcertifieras kontorshuset enligt Miljöbyggnad Guld.

 Smørkajen_plan_small.jpg

Smörkajen exteriör

Projektfakta

Fastighet: Smörkajen
Lokalarea (LOA): ca 10 000 kvm
Miljöklass: Miljöbyggnad Guld

Byggstart: sommaren 2021
Inflyttning: sommaren 2023

Arkitekt: Henning Larsen

Bild på Joakim Persson
Joakim Persson
Bitr. projekt- & utvecklingschef
Malmö
Bild på Andreas Ivarsson
Andreas Ivarsson
Projekt- och utvecklingschef
Malmö