Området Oceanhamnen

En ny stadsdel växer fram. Med kontor, bostäder, restauranger och handel blir Oceanhamnen en levande stadsdel nära vattnet. Affärsdistriktet, som man valt att kalla Waterfront Business District, omfattar 32 000 kvm nya kontor med ett spektakulärt läge vid stadens inlopp, ett stenkast från Helsingborgs centralstation. Området kommer erbjuda det mesta ditt företag behöver för att skapa en fungerande vardag för dina anställda och din verksamhet. Den nya delen av affärsdistriktet beräknas stå klart 2020.

En spännande stadsdel nära vattnet

Oceanhamnen är först ut och ska bli en stadsdel byggd på öar, med kvaliteter utöver det förväntade. Den industriella hamnen förvandlas till en spännande stadsdel där detaljer från hamnverksamheten stärker områdets karaktär och påminner om områdets historia. Området kompletterar stadskärnan med attraktiva, vattennära bostäder och kontor i spektakulära lägen. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i område. En kanal genom piren skapar en första ö i stadsdelen.

Med närhet till stadskärnan

Helsingborgs centralstation ligger 5 minuters promenad från affärsdistriktet Här erbjuds allt från moderna gröna kontorslokaler mitt i centrum med Skånes finaste utsikt till konferensanläggningar till bra närservice och goda kommunikationer. Affärsdistriktet är dessutom granne med Campus Helsingborg där över 4000 studenter går och det digitala community som håller till i området.

Läs mer om området på Oceanhamnens hemsida.