Kranen 2, Malmö

Wihlborgs bygger om 9 000 kvm i Kranen 2 i Dockan till Malmö universitet som har fått i uppgift att driva polisutbildningen i Malmö. Lokalerna kommer användas till de praktiska momenten i undervisningen.

Lokaler till Polisutbildningen i Malmö

En del av fastigheten Kranen 2 på Östra Varvsgatan byggs sedan juli 2018 om till Malmö universitet som fått i uppgift att bedriva polisutbildningen i Malmö. Det är i fastigheten i Dockan man valt att förlägga utbildningens praktiska moment. Det rör sig om 9 000 kvm som nu är under ombyggnad för att stå klara för inflyttning den 1 juli 2019. Lokalerna, som Malmö universitet även sedan tidigare bedrivit en del av sin verksamhet i, kommer användas till forskning, skjutbanor och olika övningsmiljöer men även garage för polisfordon. 

Bidrar till samhällsutvecklingen och stadsbilden i Dockan

Området Dockan med småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund gör Dockan till ett Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. Blandningen av företag, boende och näringsliv gör Dockan till en levande stadsdel i det nya Malmö och ombyggnaden av Kranen 2 kommer tillföra ännu mera liv i området. Det är positivt för hela regionens utveckling att Malmö universitet nu tillförs ett nytt utbildningsspår som dessutom väldigt konkret bidrar till samhällsutvecklingen och stadsbilden Dockan.

Läs vår pressmeddelande om uthyrningen till Malmö universitet och Polisutbildningen

Projektfakta

Fastighet: Kranen 2
Lokalarea: 9 000 kvm

Byggstart: Q3 2017
Inflyttning: Q3 2019

Arkitekt: Nyqvist & Morän Arkitekter AB
Entreprenör bygg: Thage i Skåne AB
Entreprenör ventilation: Klimat-Reglering AB
Entreprenör rör: AB Arildssons Rör
Entreprenör el: El Fastighetsservice Syd AB

Bild på Peter Olsson
Peter Olsson
Fastighetschef
Malmö
Bild på Cacke Larsson
Cacke Larsson
Projektledare
Malmö