Dungen, Malmö

I hjärtat av Hyllie, Malmös södra framsida, bygger vi Dungen. En levande och grön kontorsfastighet i alla sina bemärkelser som kommer certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Hyllie har blivit södra Malmös centrum, en blandstad som sjuder av liv och rörelse. Dungen kommer ligga i direkt anslutning till Hyllie station med ett fantastiskt skyltläge mot både Arenagatan och Hyllie Allé. Inne i entréplanets atrium planteras träd för att få en grön och levande miljö.

En varm och naturlig känsla

Inspirationen till trädplanteringen kommer från en gårdsbildning med grönskande trädgård som tidigare fanns på platsen. Atriet blir husets glödande hjärta och kommer att lysa varmt kvällstid. Interiören genomsyras av hållbara och tåliga material som åldras vackert. Väggarna i atriet, liksom den öppna spiraltrappan, kläs med smala ribbor och i entréplan läggs slipad gatsten som förstärker utomhuskänslan. Även i kontorsmiljöerna finns inslag av trä för att skapa en varm och naturlig känsla.

Fastigheten får sex våningar och ett underjordiskt parkeringsgarage i två plan. I markplan skapas ytor för butiker, restauranger och service. På tredje och femte våningen får hyresgästerna generösa terrasser.

Fasad med två olika uttryck

Fasaden ges två olika uttryck som båda har en veckad form. Mot Hyllie Allé i norr blir det en glasfasad med generöst ljusinsläpp och övriga sidor får en ljus plåtfasad.

Fastigheten kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld och inflyttning planeras till andra kvartalet 2019. 

Läs mer om Dungen här.

Pressmeddelande: Wihlborgs hyr ut till Tullverket i Hyllie
Pressmeddelande: Wihlborgs hyr ut till Ferrero i Hyllie

Projektfakta

Fastighet: Kv. Dungen
Lokalarea (LOA): Ca 9 000 kvm
Miljöklass: Miljöbyggnad Guld

Byggstart: Prel. Q1 2017
Inflyttning: Q2 2019
Hyresgäster: Tullverket, Ferrero Scandinavia m fl

Arkitekt: FOJAB
Entreprenör: Thage

Bild på Rickard Berlin
Rickard Berlin
Projektledare
Malmö