Snabbväxande konsultföretaget Softhouse flyttar till Slagthuset

I somras flyttade Softhouse från Stormgatan till Slagthuset. En flytt två gator bort, men ett stort steg i företagsresan. I de nyrenoverade lokalerna, på en av södra Sveriges mest attraktiva adresser, får mjukvaruföretaget större möjligheter att accelerera sin tillväxt och locka till sig ännu fler kompetenta medarbetare.

Att flytta verksamheten till Slagthuset blev ett enkelt val

Nytt lönsamhetsrekord och fortsatt personaltillväxt – förra året var ett bra år för Softhouse i Malmö. Samtidigt blev det tydligt att IT-konsultföretaget med fokus på agila arbetssätt hade vuxit ur sitt kontor på Stormgatan i centrala Malmö. Kontorslokalerna upplevdes som små och omoderna, så när möjligheten att flytta till det nyrenoverade Slagthuset dök upp var valet enkelt. Trots att lokalerna bara är drygt 15 procent större upplevs de som betydligt rymligare och har ett formspråk som passar ett snabbväxande konsultföretag som Softhouse.

– Det nya kontoret är ett jättelyft för vår verksamhet. Nya, fräscha lokaler gör oss attraktivare – både som samarbetspartner och arbetsgivare, säger Ola Persson, Affärsansvarig för Mobila biljetter på Softhouse.

Ola Persson från Softhouse.

Delaktigheten i hela flyttprocessen var av stort värde för Softhouse

Samarbetet med Wihlborgs och delaktigheten i utformningen av sitt nya kontor utifrån verksamhetens behov var en av sakerna Softhouse värdesatte högt. Genom att använda sig av halvplan har de lyckats få till känslan med öppna och enhetliga lokaler, trots att kontoret är uppdelat på flera våningar. De många gemensamma ytorna uppmuntrar till umgänge mellan olika projektgrupper och bidrar till att göra hela företaget mer sammansvetsat. Att det dessutom finns flera andra spännande företag i byggnaden som ger liv åt fastigheten, som co-workingföretaget Mindpark, ser man som en otrolig fördel och förhoppningen om framtida samarbete är stor.

De nya lokalerna öppnar upp för tillväxt

Softhouse grundades i Malmö 1996 och har vuxit stadigt sedan dess. Idag har företaget cirka 200 medarbetare på sju olika kontor – från norra till södra Sverige. Drygt 80 av medarbetarna återfinns på huvudkontoret i Malmö, där även koncernledningen och ledningen för Softhouse Invest och Softhouse Bosnien sitter. Idag är Skånetrafiken en av de största kunderna och Softhouse tog nyligen över helhetsansvaret för att utveckla företagets app. Flytten till Slagthuset öppnar upp för möjligheten att ta ett större konsultansvar gentemot fler kunder framöver.

– Möjligheten att kunna skapa en inhouse-verksamhet gör att vi blir viktigare för kunden och oftare får ansvaret för att bygga en färdig lösning. Vi har lite av ett guldläge just nu på många sätt. Under den senaste tiden har vi vunnit flera stora projekt och vi har kunnat anställa fler kompetenta medarbetare. Att vi samtidigt flyttar in i de här fantastiska lokalerna gör att vi har alla möjligheter att fortsätta vår framgångsresa, avslutar Roland Ferngård, vd på Softhouse i Malmö.

Slagthuset då och nu

Slagthuset har en spännande historia som sträcker sig över hundra år tillbaka i tiden. Den 5 september 1904 öppnade nämligen Europas modernaste slakthus i en av Europas vackraste byggnader, ritat av dåvarande stadsarkitekten Salomon Sörensson. Slakteriverksamheten lades ner år 1969 och under många år hyrdes lokalerna ut till bland annat partihandel med frukt och grönt, tryckeri, smidesverkstad och bilverkstad.

Idag består Slagthuset av de gamla hallarna som inrymmer teater och festlokaler och det 13 våningar höga glashuset med kontorslokaler som byggdes år 1991.

I Slagthuset sitter förutom Softhouse även våra hyresgäster Mindpark, Goto10, Hogg Robinson Nordic AB, Pulsen Integration, Hifab, H Lundbeck AB, Akavia, Cederblads revisionsbyrå och DOW Sverige AB.