Galenicas framgångsresa på Medeon

Efter mer än 20 år på Medeon – Malmös forskningspark – samordnar läkemedelsbolaget Galenica nu sin verksamhet och utökar sina kontorsytor och flyttar in på 1 800 m² i vårt nybyggda hus på området. Att vara en del av Sveriges äldsta Sciencepark är något Galenica värdesätter väldigt högt.

Att vara en del av Sveriges äldsta Sciencepark är något Galenica värdesätter väldigt högt:
- För oss var det självklart att sitta kvar på Medeon. Fördelarna det ger att sitta i forskningsparken tillsammans med andra bolag är många, infrastrukturen och närheten till andra företag är två viktiga aspekter likväl som tillgängligheten och placeringen, säger Ronnie Wallin, vd på Galenica.

En del av Malmös forskningspark sedan 1999

Sedan Galenica grundades 1999 har företaget varit en del av Medeon. Vid starten var man två personer och idag är man närmre 80 personer. I takt med att man expanderat har bolaget också haft en tillväxt på 20 procent varje år sedan start. Företagets behov har förändrats över tid som ett resultat av tillväxten, men man har känt sig trygg i att sitta kvar på samma område och istället uppgradera lokalerna och utöka ytorna allt eftersom behoven har förändrats.

- Medeon som område är otroligt bra ur ett företagsperspektiv och därför har det aldrig blivit ett alternativ att lämna området. Dess attraktiva placering i centrala Malmö, närheten till kommunikation och urvalet av service i närområdet har alltid övervägt i slutändan, säger Ronnie Wallin.

Samlar nu alla kontorsytor i ett och samma hus

Tidigare har Galenica haft sin verksamhet uppdelad i ett flertal byggnader eftersom företaget förutom en kontorsdel även har en laborativ verksamhet. I och med att den nya bygganden nu står färdig har man valt att samordna sina kontorsmiljöer till ett och samma hus och flyttar in samtliga kontorsytor i nya fräscha lokaler om 1800 kvm i det nybyggda huset, Hus H. I det nya huset kommer Galenicas kontorslokaler vara fördelade på två våningsplan, vilket gör att de upptar halva den nybyggda fastigheten. Labbverksamheten stannar kvar i befintliga lokaler men finns på samma område och inom gångavstånd vid exempelvis representation.

Ronnie Wallin, vd på Galenica, i deras nya kontorslokaler. Fotograf: Josefin Widell Hultgren

- Fördelarna med att ha våra kontorsmiljöer, personalutrymmen och sammanträdesrum på ett och samma ställe ger oss ett stort värde. Framförallt stärker det vår gemenskap genom att vi kommer ha gemensamma lokaler. Och möjligheten att vi fick vara med i processen redan från början och planera våra nya ytor är något vi uppskattar och en förutsättning för att få funktionella lokaler anpassade efter våra behov. Vi har kunnat skräddarsy våra nya lokaler helt och hållet i allt från utrustning, ytskikt, dörrar, avskilda delar och kontorsrum blandat med öppet landskap och det har varit av stort värde för oss, avslutar Ronnie Wallin.

Swedencare blir granne med Galenica i det nybyggda huset

I det nybyggda huset har även det nordiska bolaget Swedencare, som arbetar med djurhälsa, tecknat avtal om 213 m². Även Swedencare sitter sedan tidigare på Medeon och är också en befintlig hyresgäst till Wihlborgs. Bolaget är inne i en expansiv fas och har därmed vuxit ur sina befintliga lokaler.

- Att kunna erbjuda Swedencare nya, fräscha lokaler i ett helt nybyggt hus på samma område när de expanderar känns väldigt bra. Vi vill att våra hyresgäster ska kunna växa hos oss så när Swedencare nu växlar upp från kontorshotell till eget kontor känns det extra roligt att kunna vara med på deras resa. Det är precis så flexibla vi är och vill vara, säger Ida Lejdström, förvaltare på Wihlborgs

Ida Lejdström, förvaltare på Wihlborgs, och vårt nybyggda hus på Medeon.

Om Medeon

Medeon är Sveriges äldsta Sciencepark och rymmer idag ett 60-tal kunskapsinteniva företag inom Life Science. Scienceparken ligger på ett attraktivt läge i Malmö med närhet till både city, Skånes universitetssjukhus, Malmö Universitet och Mobilia. Wihlborgs befintliga lokaler på Medeon är idag nästan fullt uthyrda så nu expanderar vi och erbjuder fler företag inom Life Science möjligheten att etablera sig på området. Vi kan erbjuda alla företag, stora som små, allt från kontorsrum till flera våningsplan. Tillväxten i forskningsparken är god och det nybyggda huset på området kommer öka forskningsparkens attraktiva profil och atmosfär ännu mer.

Vill ditt företag också bli en del av Life Science-parken Medeon tillsammans med andra kunskapsintensiva företag? Här kan du läsa mer om vad vi kan göra för dig.