Earth Hour Challenge gav oss massor av lärdomar

För Wihlborgs var det självklart att anta WWF´s och Deedsters utmaning "Earth Hour Challenge" som pågick den 2-28 mars. Tack vare utmaningen fick vi lära oss massor om vår egen klimatpåverkan och att vi tillsammans kan göra stor skillnad för planeten. Det var ett roligt sätt för våra medarbetare att tillsammans med andra företags medarbetare runt om i Sverige agera för klimatet och vår planet.

Earth Hour Challenge - för ökad kunskap om hållbarhet och klimat

Earth Hour Challenge är ett samarbete mellan WWF och appen Deedster som pågick under mars månad. Genom utmaningen fick alla som medverkade möjlighet att räkna ut sitt klimatavtryck, quizza sig till ökad kunskap om hållbarhet och klimat samt sänka sitt eget avtryck genom att utföra mikrouppdrag (deeds). Både privatpersoner och företag kunde ansluta sig till utmaningen. Som företag fick man möjlighet att tillsammans med sina kollegor tävla mot andra företag i Sverige och se vem som gjorde flest deeds och sparade mest Co2.

Utmaningen gav oss massor av lärdomar

Vi var 40 medarbetare som anslöt oss till Earth Hour Challenge och tävlade i Wihlborgs lag. Tillsammans utförde vi 1058 deeds och sparade därmed 5296 kg Co2! Och framförallt lärde vi oss massor! Det var ett lättsamt och roligt sätt att lära sig mer om sin egen klimatpåverkan och samtidigt inspireras till att ändra sina vanor. Flera av våra medarbetare åt till exempel mer vegetariskt än de brukar och några som vanligtvis tar bilen testade att åka kollektivt till jobbet. Vi har lärt oss att dom små sakerna vi gör i vardagen spelar roll, allt från att låta maten svalna innan man sätter in den i kylskåpet till att hängtorka tvätten istället för att använda torktumlaren. Vi har även inspirerats till att testa köpa vintage nästa gång vi är i behov av något nytt klädesplagg och att byta ut plastpåsen till frukt och grönsaker mot en tygpåse, eller ingen påse alls.

Det är viktigt att vi lever som vi lär

Det är ju roligare om man gör saker tillsammans, så därför gav vi dessutom våra medarbetare på våra regionkontor chansen att prova vegansk frukost och plogging på lunchen. Och det är absolut något vi tänker fortsätta med! Det kommer garanterat fler plogging-event där vi dessutom kommer bjuda in våra hyresgäster att vara med och till sommaren tänker vi anordna en klädbytardag. För oss är hållbarhetsfrågorna högt prioriterade och det är viktigt för oss att vi lever som vi lär! Därför fortsätter vi att göra både små och stora insatser för att värna om vår planet.