Drömmer du också om en balkong på kontoret?

Vi lever i en tid där de allra flesta av oss spenderar mer tid inomhus än utomhus. Den dagliga dosen frisk luft är inte så stor som den borde vara och att få möjlighet att vara utomhus lite mer varje dag hade gjort stor skillnad för många. Att ha kontor med tillgång till egen balkong låter ju som en dröm. Eller? I vårt kontorshus Origo infriar vi den drömmen.

Egen balkong i direkt anslutning till kontoret

Frisk luft och mer tid utomhus är nog vad de flesta av oss önskar under många av årets månader. I vårt kontorshus Origo blir detta verklighet. Här skapar vi kontor där alla får tillgång till egna balkonger - en efterlängtad nyhet i kontorsvärlden. James Reader, arkitekt på White är en av de arkitekter som arbetat med vårt kontorshus Origo. Han säger så här om balkongdrömmarna:

– Vi utgick från vad vi själva hade önskat oss. Moderna kontorshus är ofta helt förseglade på grund av ventilation och krav på en effektiv energiprestanda. Många som jobbar på kontor suktar efter att kunna öppna ett fönster. Då kom vi fram till att tillgång till balkong skulle vara ett verkligt tillskott, berättar James Reader.

Grönska och växtlighet ska förstärka de naturliga elementen

Idén med Origo var att erbjuda alla hyresgäster tillgång till en egen balkong i direkt anslutning till det egna kontoret och skapa ett mervärde för alla som arbetar i huset. Att ha tillgång till gröna utemiljöer och frisk luft kanske låter som något självklart men faktum är att det inte alltid är något som prioriteras. För att lyfta kopplingen till naturen har arkitekterna valt att använda olika trämaterial kring balkongerna och bottenvåningen. Balkongerna har även klätts i grönska och växtlighet för att ytterligare förstärka de naturliga elementen.

– Vi ville inte ha en hård högteknologisk fasad i stål eller plåt utan har eftersträvat en varmare känsla. Och balkongen behöver synas. Om den finns flera våningar upp kommer den inte att användas. Forskning visar tydligt att människor mår bättre av att vistas utomhus i naturen. Nu erbjuder vi inte fjäll och storslagen natur på balkongerna men väl frisk luft och grönska, säger James Reader.