Tacos y Burritos – en mexikansk touch på Berga

8 dec 2017


Med inspiration från Mexico fast med egen touch öppnades Tacos y Burritos på Berga i Helsingborg

De två barndomsvännerna från Växjö saknade riktigt bra mexikansk mat i Helsingborg. Idén om ett eget mexikanskt ställe började växa fram förra sommaren och i november flyttade Tacos y Burritos in i Wihlborgs lokal på Florettgatan 14. Med inspiration från Mexico och tillagningssätt med mexikanska grunder serverar de nu tacos, burritos och tortas på Berga.

Avsaknaden av mexikansk mat resulterade i Tacos y Burritos

Två barndomsvänner. En bra affärsidé. En inspirationsresa till Mexico. Lägg allt i mixern och du får Tacos y Burritos. Det var när de två barndomsvännerna Linus Hultgren och Johan Arvidsson lämnade Växjö för att jobba som kockar i Helsingborg de märkte att det saknades något. Riktigt bra mexikansk mat.

-       För oss fanns det bara två alternativ, antingen startar vi upp något eget ställe eller drar vi vidare till Köpenhamn och jobbar. Idén om ett mexikanskt ställe började växa fram och förra sommaren öppnade vi matvagnen Tacos y Burritos (som för övrigt betyder tacos och burritos på spanska). I vagnen fixade vi all mat men hyrde in oss hos ett kök i stan där vi kunde fixa till köttet och fisken, säger Linus.

Inspiration från Mexico fast med egen touch

Varje dag passerade de en, i deras ögon, perfekt lokal för sin verksamhet på Berga. De gillar området eftersom det finns stor potential och de visste rätt snabbt att det var där de ville bedriva sin verksamhet. Efter några månader blev det verklighet och i november flyttade de in i Wihlborgs lokal på Florettgatan 14. De har öppet alla vardagar mellan klockan 11.00 - 18.00 och använder helgen till beställningar för catering och olika event. Den största skillnaden är att de nu kan laga all mat i sitt eget kök och slipper hyra in sig på ett hörn någon annanstans. Nu är det fullt fokus på verksamheten i den nya lokalen och matvagnen har de ställt åt sidan så länge.

-       Vi erbjuder både tacos, burritos och tortas. Inspirationen har vi hämtat på vår resa i Mexico och givetvis använder vi alla mexikanska grunder för att göra maten men vi gör den med vår egen touch. Allting tillagas av oss från grunden och vi byter kontinuerligt meny för att man som kund ska vara nöjd och få nya smakupplevelser nästa gång man kommer hit, fortsätter Linus.

Man har haft fullt fokus på att komma igång i lokalen och nu när restaurangen är färdigrenoverad är det dags för hemsidan att få en uppfräschning. Till dess kan man följa Tacos y Burritos på Instagram och Facebook.

-       Det är verkligen skoj att få hjälpa två så drivna personer att förverkliga sin idé. Jag tycker dessutom det är en perfekt verksamhet för Berga med alla människor som arbetar där. Ett väldigt fräscht och prisvärt alternativ på mat som man kan beställa och få ganska snabbt, säger Frida Carlsson, fastighetschef på Wihlborgs.