Succéöppning för MM på söder i Helsingborg

13 okt 2016


I september öppnade ”MM - Mycket mer för pengarna” på söder i Helsingborg. Och inledningen har varit lyckosam.
- Vi har tagits emot med öppna armar av både kunder och företag i området. Vi har haft massor av kunder och överträffat alla försäljningsprognoser, berättar butikschefen Lasse Hansson.

Första MM butiken i Skåne

Butiken i Helsingborg är MM:s sjunde butik, men den första i Skåne. Övriga butiker hittar man i Nora, Uppsala och norrut.

- Söder är ett bra område för denna typ av butik. Området är lättillgängligt för besökare oavsett om man kommer med buss eller bil, säger Max Alsborn, fastighetschef på Wihlborgs.

I lokalerna fanns tidigare Ö&B som flyttade ut i våras. Därefter har lokalerna och fastigheten fräschats upp med målning och fasadtvätt. Under tre intensiva augustiveckor byggde ett tiotal medarbetare upp butiken tillsammans med delägare och företagsledning som i högsta grad är delaktiga i verksamheten.  

En sammanlagd yta på 3000 m2

MM:s affärsidé är att erbjuda klipp och partier inom bland annat kem och livs, kläder, hushåll, chips och läsk.

- Vi har också ett stort etniskt sortiment med bra kvalitet, som blivit mycket uppskattat, säger Lasse Hansson.

Varorna köps direkt från leverantörerna, utan mellanhänder, för att kunna hålla så låga priser som möjligt. Butikens lageryta är liten, endast 400 m2, jämfört med butiksytan som är på 2600 m2

- Det är ett medvetet val. Vår strategi är att göra löpande beställningar, och när varorna kommer ska de direkt ut i butiken och exponeras.

I dagsläget arbetar nio personer i butiken men företaget räknar med att behöva anställa ytterligare några personer under hösten.