Social Innovation Summit – viktig arena för utveckling

13 nov 2018


Idag och imorgon hålls Social Innovation Summit i Malmö. Wihlborgs är partner till eventet och HR- och hållbarhetschef Anna Nambord berättar om varför Wihlborgs engagerar sig i konferensen:

- Wihlborgs har ett stort engagemang i Öresundsregionen där vi fokuserar på entreprenörskap med koppling till utbildning, jobb och inkludering. Social Innovation Summit en viktig arena där människor från privat, offentlig och idéburen sektor kan mötas och hitta nya kontakter och samarbeten. Här kan vi lära oss mer om hur vi kan bidra på bästa sätt och jag hoppas att jag och mina kollegor som är här under konferensen kan få både kunskap och inspiration kring detta, säger Anna Nambord.

Social Innovation Summit arrangeras av Mötesplats Social Innovation vid Malmö högskola. Den syftar till att lyfta fram idéer och entreprenörer med fokus på att förbättra samhället (lokalt eller globalt) på olika sätt. Årets tema är MAKING IT BIG.

Bland annat diskuteras frågor som:

  • Hur bygger man miljöer och arenor med en experimentkultur som lämpar sig för utveckling av social innovation och vilken typ av stöd behövs för att kunna växla upp till nästa nivå?
  • Hur kan man skapa en marknad för social innovation – vad behövs i form av skiften i kultur, attityd och värderingar?
  • Hur kan man finansiera social innovation?

Du som inte är på plats på konferensen kan ta del av livesändningar av de samtal som sker på stora scenen och vissa sessioner via SI Summits Facebook-sida

 Bilden: Wihlborgs HR- och hållbarhetschef Anna Nambord i samspråk med Malmöprofilen Martin Thörnkvist, tidigare ansvarig för The Conference m.m.

Sisummit 2018