De erbjuder skräddarsydda säkerhetssystem för ökad livskvalitet

7 jun 2018


De erbjuder inbrottslarm, kameraövervakning, passagesystem med mera. Säkerhetssystem är det lilla personliga företaget som skräddarsyr lösningar utifrån kundens specifika behov. Deras affärsidé är trygghet och säkerhet med tjänster som har den senaste tekniken och ger kunden livskvalitet.

Stor vikt på kunskap och erfarenhet med målsättning att skapa trygghet

Vi träffar det unga paret Robin Svensson och Emelie Lönnstrand. Det var jobbet – en installation hos Robins numera blivande svärfar – som förde dem samman och nu jobbar de ihop. Trots deras unga ålder har de lång erfarenhet från branschen. Säkerhetssystem grundades 2011 och är idag verksamma i hela Skåne.

-        Vi är ett litet företag och har bara funnits i några år, men lägger stor vikt på kunskap och erfarenhet. Våra tekniker ska vara välutbildade och tar tid att lära sig systemen. Vi har framförallt kunder i Skåne, men även i Borås och i Stockholm. Namnet säger vad vi gör: vi erbjuder kompletta system med målsättningen att det ska skapa trygghet, med fokus på att det ska vara enkelt och av hög kvalitet, berättar Robin.

Strategiskt viktigt läge i specialanpassade lokaler

Säkerhetssystem flyttade in i Wihlborgs kontorshotell på Ågatan 4 i Sege den 1 januari i år. Och skälen till flytten var många. Inte minst läget, i direkt anslutning till ringlederna och de större vägnäten i Malmö.

- Vi var trångbodda där vi satt hos larmcentralen i Lövestad och våra tekniker bodde ändå i Malmö så det var naturligt att flytta hit, säger Emelie.

- Under hösten 2017 bestämde vi oss för att det var dags att flytta till ett större kontor.

Efter många turer runt till olika lokaler kom de fram till att bästa lösningen var att hyra en lokal hos Wihlborgs. Och de har funnit ett strategiskt viktigt läge här.

–  Det är lätt att hitta hit och framförallt att komma ut. Vi hade inte kunnat sitta mitt inne i Malmö, av praktiska skäl. Dessutom kräver vår verksamhet lite speciella lokaler. Serverrummen måste till exempel vara säkerhetsklassade, så det har vi anpassat enligt regelverket, säger Robin.

Fokus på enkelhet, tillgänglighet och kvalitet

–       Vi fokuserar på systemen och erbjuder specialanpassade lösningar för olika typer av företag och privatpersoner. Många säljer larm och larmtjänster, men vi fokuserar på kvalitet och lösningar som är lätta att använda. Vi anser att tekniken är viktig och därför erbjuder vi digitala lösningar som du har i fickan, förklarar Robin.

Säkerhetssystems lösningar ska ge kunden livskvalitet. Du ska kunna ha koll på allt i mobilen – övervakningskameran, larmpunkter med mera. Och lösningarna ska vara skräddarsydda. Lite så som de menar att kontakten med Wihlborgs är.

-        Wihlborgs har varit lösningsfokuserade från dag ett och det känns riktigt enkelt och bra med den personliga kontakten vi har med förvaltaren Helen Hansson, avslutar Emelie.