Nytt café i Helsingborg lockar många

25 sep 2017


Efter bara ett par månader har nyöppnade Wayne’s Coffee på Järnvägsgatan mitt emot Knutpunkten i Helsingborg många stammisar.
- Det är alltifrån människor som kommer varje morgon och tar en kaffe i farten till personer som sitter här och jobbar eller har affärsmöten. Det är jättekul, man får en personlig kontakt med det återkommande kunderna, säger Li Bondesson, skiftledare på Wayne’s.

Det var i juli som Wayne’s öppnade i Wihlborgs hus på Järnvägsgatan 11. Här finns gott Lokalen är i tre plan och här finns gott om plats för avkopplande fika, arbete eller pluggande.

-       Många kunder uppskattar att det inte är så trångt här, utan det finns gott om plats och man kan få en ostörd plats för till exempel en jobbintervju.

Flest kunder har man på lunchen och på eftermiddagen, då många kommer efter jobbet eller skolan. Storsäljarna är caffe latte, cappuccino och kladdkaka.

Krav-märkt café

-       Men vi har något för alla – våra rawbollar börjar till exempel bli populära och vi har veganska kakor. Det är också kul att vi är Sveriges första och enda Krav-märkta cafékedja. Att man värnar om både människors hälsa och miljön gör oss som jobbar här stolta.

Och de som jobbar på Wayne’s är 8–9 unga personer som trivs med sitt jobb och med varandra.

-       Det är väldigt kul att jobba här. Vi kollegor har kommit varandra nära, men det roligaste är kundkontakten. Jag är ofta här när jag är ledig. Det är så mysigt här, och vi är stolta över caféet och vill gärna visa det för kompisarna.

Wayne’s Coffee erbjuder också catering till företag och möjligheten hyra lokalerna för konferens och liknande.

Wayne’s Coffee är Sveriges största franchisekedja inom kafébranchen. Man har ca 100 kaféer i Sverige och ytterligare ca 50 runt om i världen.