Nyöppnad padelanläggning på Berga i Helsingborg

2 mar 2018


Padel Crew är företaget som tagit padeln till Helsingborg. De har nyligen öppnat sin andra anläggning i staden, Scandic Nord Arena by Padel Crew, denna gången på Berga. Sedan tidigare driver Padel Crew en anläggning i södra Helsingborg och en i Landskrona.

- För oss är det viktigt att främja Helsingborg som stad och se till att det finns saker att göra här och kan vi göra det genom att få folk att röra på sig mer så är vi glada, säger Marcus Eriander, försäljningsansvarig för Padel Crew center.

Nyöppnad padelanläggning på Berga i Helsingborg

Padel – eller paddeltennis som det också kallas – är sporten som alla pratar om nu för tiden. Det är en racketsport som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. Padel Crew är företaget som tagit padeln till Helsingborg. De har nyligen öppnat sin andra anläggning i staden, denna gången på Berga. Scandic Nord Arena by Padel Crew äger de tillsammans med hotell Scandic som bara ligger ett hundratal meter bort. Sedan tidigare driver Padel Crew två andra anläggningar, en i södra Helsingborg och en i Landskrona.

-       För oss är det viktigt att främja Helsingborg som stad och se till att det finns saker att göra här och kan vi göra det genom att få folk att röra på sig mer så är vi glada. Genom att öppna ytterligare en padelanläggning så täcker vi hela Helsingborg men även orterna runt omkring. Dessutom gör närheten till motorvägen att vi skapar en bättre tillgänglighet för våra kunder att ta sig till och från anläggningen på Berga, säger Marcus Eriander. försäljningsansvarig för Padel Crews center. 

Padel – racketsporten som tagit Sverige och världen med storm

Att sporten blivit så populär i Sverige de senaste åren kanske beror på alla kända profiler, som Zlatan Ibrahimovic och Måns Zelmerlöv, som placerat padeln i rampljuset. Det kan också bero på att padel är en bra motionssport som passar alla, elit som motionär, barn som pensionär, i kombination med att sporten är lätt att lära sig i relation till andra racketsporter. Padel är ingen ny sport utan den har funnits i Europa sedan 70-talet och är en väldigt utbredd sport världen över.

-       Padel är ett socialt spel med stor möjlighet till att nätverka och för dem som är nyfikna att prova padel är det enkelt att boka sig och betala på vår hemsida Hos oss är alla välkomna, nybörjare likväl som vana padelspelare. Något som blivit populärt är padel mitt på dagen och där erbjuder vi både frukostpadel och lunchpadel. Sen anordnar vi även tävlingar både för elit, motionärer och nybörjare, säger Marcus Eriander.

Takhöjden blev den viktigaste faktorn i valet av lokal

Framförallt är takhöjden en viktig faktor i padel eftersom man utnyttjar höjden i spelet. Så takhöjden var en av de viktigaste faktorerna när Padel Crew skulle välja lokal. Förutom det så ville de också ha en modern, enkel och fräsch lokal som kunde erbjuda rätt belysning på banorna.

-       Det är viktigt att våra besökare ska få en kvalitativ upplevelse när de besöker någon av våra anläggningar, därför tummar vi inte på kvaliteten när det gäller banorna och lokalen, fortsätter Marcus Eriander.

Sikte på att kombinera social verksamhet med fysisk aktivitet

Eftersom Padel Crew haft sin första anläggning i södra Helsingborg sedan 2015, Padel Crew Arena Helsingborg, är det givetvis där man har sitt största nätverk men på Berga når de en helt annan kategori av kunder, exempelvis företagskunder och skolor, vilket öppnar för en rad andra möjligheter. Padel Crews framtidsplaner är att kunna erbjuda ett helhetskoncept för företag där man kombinerar social verksamhet med fysisk aktivitet.

-       Det är viktigt att främja friskvård och jobba mer med teambuilding och kan vi erbjuda att man gör det under lättsamma former samtidigt som man är i rörelse så är det optimalt för oss, avslutar Marcus Eriander.

-       Vi är glada att Padel Crew valt att öppna en anläggning på Berga. Deras aktiviteter är positiva för området och gör sporten lättillgänglig för våra hyresgäster som finns i närheten, säger Frida Carlsson, fastighetschef på Wihlborgs.