Ny arbetsglädje för Dimac i nybyggda Floretten

Dimac Hosting är IT-företaget som gått igenom en rad förändringar under sin tjugoåriga historia, men alltid varit Berga troget. I september flyttade Lefti Papadopoulos och hans medarbetare från Berga Center, där man funnits sedan 1996. Men flyttbilen behövde bara köra 150 meter, till Wihlborgs nybyggda fastighet Floretten.

Stabilt företag med hög teknisk kompetens

- Berga är perfekt. Här händer mycket och här finns många spännande företag som är nuvarande eller potentiella kunder. Det är ett bra läge med fräscha fastigheter, enkelt att parkera och kommunen har satsat på att snygga till området, säger Lefti Papadopoulos, vd och grundare av företaget. Dimac startades 1996 i Berga Center på Garnisonsgatan. Då låg fokus på programutveckling. Under åren som följde växte bolaget i snabb takt och 1999 såldes bolaget till Framfab.

- Framfab var ute efter ett teknikbolag. Till skillnad från många andra IT-bolag var vi ett stabilt företag med hög teknisk kompetens, egenutvecklade och fungerande IT-lösningar, riktiga kunder, riktiga projekt, Framfab flyttade in med runt 70 personer och vi hade tur som kunde expandera i huset.

Men redan efter drygt ett år insåg Lefti att situationen inte var hållbar, och samtidigt började IT-bubblan spricka. Man köpte då loss Dimac, som hela tiden haft kvar sitt namn, och delade det i fyra bolag. Själv valde Lefti Papadopoulos att fortsätta inom den del som handlar om drift, kommunikation och molnlösningar. Företaget har vuxit och förändrats under femton års tid.

- 2009 lanserade vi en unik teknisk lösning med fokus på energibesparingar och effektivisering och där nya drifthallen Cubeone skulle bli navet för en ekonomisk, teknisk och grönare IT-drift för våra kunder, berättar Lefti Papadopoulos.  

Sitta kvar i Wihlborgs fastighet - ett enkelt beslut

- Att sitta kvar i Wihlborgs fastighet var ett enkelt beslut, eftersom lanseringen sammanföll med att Nordea lämnade sin lokal i huset. I den lokalen fanns ett skalskydd som uppfyllde de säkerhetsregler och normer som krävdes.

Genom Cubeone erbjuder Dimac framtidssäkra IT-tjänster för avancerad industrihosting där målgruppen är företag med höga krav på kapacitet, säkerhet, övervakning samt brand- och släcksystem.

På senare år har Dimac haft en affärsmodell som går ut på att man levererar molntjänster, virtuella resurser, backupsystem och andra lösningar där man samarbetar med olika IT-partners och specialister. En av dessa partners är konsultföretaget Alliero som var granne med Dimac i Berga center.

Nystart och härlig utsikt

För ett par år sedan började Alliero växa och man bestämde sig för att flytta in i Floretten som Wihlborgs höll på att bygga. Efter moget övervägande bestämde sig Dimac också för att flytta. Sedan i september sitter båda företagen på sjunde våningen i Floretten, tillsammans med Etegra som är en annan av Dimacs partners. Datacentret Cubeone, servrar och annan teknisk utrustning finns dock kvar i Berga center, i anpassade lokaler med hög säkerhetsnivå.

- Tack vare noggrann planering gick flytten på några timmar. Det blev en härlig nystart och vi trivs verkligen. Utsikten är fantastisk, speciellt på kvällen när man ser solen gå ner över Öresund. Inomhusklimatet är riktigt bra och det är skönt att man lagt stort fokus på ljuddämpning. Här behöver vi aldrig stänga några dörrar – ljudet absorberas bra så att vi inte stör varandra.

- Ska man nämna något negativt är att det blir väldigt ljust soliga dagar, men det löser vi nu med att komplettera med invändiga solskydd, avslutar Lefti Papadopoulos.

Andra hyresgäster i Floretten är NCC Construction, Combitech, SAAB, Bel Nordic och Connect4U. På åttonde våningen finns fortfarande ett halvt våningsplan ledigt, 335 kvadratmeter, för företag som vill njuta av härlig utsikt, lokaler med hög kvalitet och miljöklassning på högsta nivå.

2015-12-07

floretten_exterior_600x1000.jpg
dimac2_1000x600.jpg