Ny krog i Gastros tidigare lokaler

Vid årsskiftet flyttade Restaurang Gastro ut från lokalerna på Södra Storgatan 11 i Helsingborg. I februari-mars öppnar en ny krog i lokalen. Det är personerna bakom Beach Club Gröningen som nu skapar ett nytt krogkoncept - KOL & Cocktails.

1000x600_kolhelsingborg.jpg
Bild på Jan-Erik Johansson
Jan-Erik Johansson Fastighetschef Wihlborgs Helsingborg

En naturlig mötesplats

- Det kommer att bli en restaurang och bar. Målsättningen är att skapa en naturlig mötesplats för alla som vill äta och dricka gott i en trevlig atmosfär. Fokus ligger på åldersgruppen 25-45 år eftersom vi tycker det saknas något för den målgruppen idag, men samtidigt ska alla oavsett ålder känna sig välkomna och bekväma i den miljö vi vill skapa, säger Michael Fogelqvist som tillsammans med Patrik Jakobsson, Robert Börjesson och Mattias Tornblad står bakom konceptet.

Det är samma personer som sedan 5 år tillbaka driver Beach Club Gröningen sommartid och som nu vill ta med sig delar av det konceptet till den nya restaurangen.

- Det vi tar med oss är att vi sommartid lyckats skapa en naturlig träffpunkt för alla åldrar. Vare sig man bara vill slinka in på ett glas vin eller en öl, ta något lätt att äta, välja en trerätters á la carte-meny eller komma förbi senare på kvällen för en drink ska det kännas som ett naturligt val att komma till oss.

En helhjärtad satsning av personer med gedigen erfarenhet

En viktig del i konceptet är även inredning och design, där man har tagit hjälp av arkitektfirman Bornstein & Lyckfors i Göteborg som framgångsrikt skapat många lyckade koncept runt om i landet.

- Vi är mycket glada för denna spännande satsning. Gastro lämnar ett tomrum efter sig, men jag hoppas att detta nya koncept kommer att tilltala helsingborgarna, säger Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs i Helsingborg.

- Det är en helhjärtad satsning av personer med gedigen erfarenhet av restaurangbranschen. Att man satsar på ett lite annorlunda koncept gör att förutsättningarna verkar goda att lyckas.

2015-01-28