MEC har öppnat dörrarna i Gängtappen

26 mar 2019


Det har nu gått några veckor sedan innovationsplattformen Media Evolution slog upp portarna för sin nya del i Gängtappen. I takt med att de har gjort sig hemmastadda så har flödet av människor i huset ökat. I fredags arrangerade de Gängtappens första Superfredag med afterwork och föreläsningar – ett av Media Evolution Citys etablerade evenemang som lockade många nyfikna människor till huset för att få en första kik på de nya lokalerna. 

MEC i Dockan sedan 2012

Media Evolution City öppnade i Dockan 2012 och har sedan dess varit ett populärt tillhåll för både företag och besökare. Till deras föreläsningar och afterworks kommer det alltid mycket människor och inte minst till deras årliga invigningsfest som lockar flera tusen människor till området.

Två hus - samma koncept

Media Evolution City som numera består av två hus kommer fortfarande att hänga ihop och gå under samma koncept som tidigare men nu finns det alltså dubbelt upp, på samma gata och med två minuters promenad emellan. I Gängtappen har man nu tagit över de två nedre våningsplanen där man förutom mötesrum och reception kommer öppna upp en restaurang inom kort. Utanför kommer man tillsammans med oss att skapa en fransk park med trädäck och planteringar. Det ska bli lika härligt ute som inne och kommer att bli en plats för soliga kaffepauser och en och annan sommarlunch.

-  Med Media Evolution City@gängtappen blir vi inte bara större och starkare - framförallt kan vi hjälpa våra medlemmar än mer att nå större tillväxt och innovation. Och inte minst kan vi tillsammans med Wihlborgs göra Västra hamnen och Malmö till en roligare, bättre och mer dynamisk plats för alla att leva och vara på, säger Magnus Thure Nilsson, vd för Media Evolution.

IMG_9560.jpg
IMG_9563.jpg
IMG_9552.jpg
IMG_9561.jpg

Gängtappen - ett känt landmärke i Malmö

Gängtappen färdigställdes år 1958, på den tiden som huvudkontor till Kockums. Med sina 65 meter tog man över titeln som Sveriges högsta skyskrapa då man passerade Bonnierhuset i Stockholm med en halv meter. Huset består av 15 våningar och dess spännande form likt en tresidig konkav påminner om en gängtapp, därav namnet Gängtappen. Byggnaden är fortfarande ett känt landmärke i Malmö och en länk till Malmös historia som varvsstad. 2009 köpte Wihlborgs fastigheten och idag är Gängtappen fylld med nya kontor för framtidens företag.

Gängtappen med sin unika form.
Gängtappen med sin unika form.
Dockanområdet med Gängtappen från 1958.
Dockanområdet med Gängtappen från 1958.