Malmös krögarpar erbjuder nytt helhetskoncept

1 mar 2018


Krögarparet Andreas Pieplow och Linda Karlström har i dagarna öppnat sitt nionde ställe; Pieplow Food Republic. Denna nysatsning i Wihlborgs nybyggda fastighet Sirius, alldeles intill Malmö centralstation, erbjuder ett helhetskoncept med både smart mat och smarta möten.

Pieplow Food Republic öppnar café och lunchrestaurang i kvarteret Sirius

Med sin erfarna personal, sin sköna atmosfär, dagens samhälle i åtanke och en gnutta inspiration från USA är Pieplow Food Republic ett ställe som ligger i tiden. Medvetna val, ett stort miljötänk, bred variation av mat och en plats för möten gör stället till en självklar mötesplats.

-        Vi erbjuder ett medvetet och välfyllt café med kaffe, mackor, smoothies och sötsaker från tidig morgon till sen eftermiddag. Vid lunchtid öppnar vi även upp för lunchservering och erbjuder vällagad mat som passar alla. Dessutom kan vi erbjuda något som vi valt att kalla Smart Pickups, som är ett utbud av mat för take away, som levereras från våra systerkrogar Årstiderna i Kockska Huset och Årstiderna by The Sea. Detta är vi än så länge ensamma om i Malmö, säger Andreas Pieplow, ägare till Pieplow Food Republic.


Ett helhetskoncept, anpassat till huset och med hyresgästen i fokus

Kvarteret Sirius, i spännande Nyhamnen, med sin iögonfallande fasad av sten, glas och mässing är en modern fastighet som verkligen ligger i tiden. På sitt perfekta läge och med stora hyresgäster såsom Tele2, Svenskt Näringsliv, JM och LA Partners, blev det inflyttningsklart så sent som i november2017. Tidigt i planeringen såg Wihlborgs behovet av en verksamhet som kunde erbjuda både mat och konferensmöjligheter i huset. Andreas Pieplow, känd krögare i Malmö, driver sedan tidigare åtta enheter inom restaurangbranschen, alla med olika koncept, stil och härkomst, nappade på idén och gjorde den till något eget. Med Pieplow Food Republic har han skapat något unikt i Malmö.

Pieplow Food Republic erbjuder, förutom riktigt bra mat, konferensmöjligheter i huset. En separat konferensdel med tre mötesrum i olika storlekar för upp mot 70 personer gör det möjligt, både för hyresgäster i huset och för andra företag, att hålla både stora och små möten i moderna och fräscha konferenslokaler. Vid förfrågan öppnar de även för event och större sällskap.

-        Man skulle kunna säga att vi fungerar som en eventbyrå, där du som kund kan låta oss sköta all planering från början till slut. Dagens samhälle är mer och mer uppbyggt på att man ska spara tid och efterfrågan på att ha allting samlat på ett ställe är stort. Kan vi erbjuda detta på en plats som ligger i hjärtat av ett område som inom några år kommer blomstra, då ligger vi helt klart steget före, avslutar Andreas Pieplow.

-        Samarbetet mellan Wihlborgs och Pieplow Restauranger sträcker sig två decennier bakåt i tiden och vi har alltid haft en god relation och ett gott samarbete. När vi valde att starta detta konceptet tillsammans i Siriushuset så hade vi hela tiden hyresgästen och huset i fokus. Vi såg båda goda möjligheter med att kunna erbjuda det där lilla extra till våra hyresgäster. Att Andreas Pieplow och Linda Karlström öppnat denna verksamheten känns tryggt med tanke på vårt långa samarbete, säger Sofie Karlsryd, fastighetschef på Wihlborgs.