Fastighetsvärden – en nyckelperson

Sussie Persson är en av Wihlborgs två kvinnliga fastighetsvärdar och en nyckelperson i den dagliga förvaltningen av fastigheterna. Under en dag följde vi med Sussie i hennes arbete i centrala Helsingborg.

En av två kvinnliga fastighetsvärdar på Wihlborgs

Sussie Persson är en av Wihlborgs två kvinnliga fastighetsvärdar och har jobbat på Wihlborgs i 14 år. Jag frågar om hon trivs bra. ”Ja, annars hade jag inte varit här så länge”, svarar hon med ett leende. Denna soliga onsdag åker vi från regionkontoret på Berga till en av Sussies fastigheter i centrala Helsingborg. Vi börjar dagen med ett besök på fastigheten Kalifornien. Öresundskraft ska byta ut en del till fjärrkylningsanläggningen. Sussie har precis fått ta över fastigheten från en kollega och har därmed inte varit i huset så många gånger. Vi går därför först till källaren för att hitta rummet där anläggningen ligger. Bakom en av de tunga, plåtdörrarna finner vi kylaren. Kort därpå kommer den utsända från Öresundskraft och vi lämnar över ansvaret för att bege oss ut på nästa ärende.

På Söder ligger 1aB visuella kommunikationsbyrå. Vi är på väg dit för att beställa skyltar till en ny hyresgäst. På det lilla kontoret möts vi av en skällande hund som glatt tassar fram för att hälsa. Skyltarna lämnas över till Viktor som jobbar på 1aB. Den nya hyresgästen ska flytta in om en dryg vecka. Skyltarna behöver därför ordnas direkt. ”Inga problem”, säger Viktor.

Ett besök i fastigheten Svea

Vi åker tillbaka in mot centrum för att besöka fastigheten Svea. En fastighet belägen på andrasidan övergångsstället från Knutpunkten. I fastigheten finns hyresgäster som COOP, Salads and Smoothies och Harrys. I en av kontorslokalerna på andra våningen pågår renovering. Ett större företag ska flytta sitt kontor hit. Bland byggdamm står två killar och målar väggarna vita. Vi går runt och inspekterar. Trapphuset som egentligen ska vara gult har precis som väggarna inne på kontoret fått färgen vit på ett av våningsplanen. Det ser lite märkligt ut och bör därför ändras konstaterar vi samstämmigt med målarna.   

På lunchen tar vi med oss varsin sallad ner till havet för en kort paus. I fastsnickrade solstolar vid strandens kant tar vi igen oss efter förmiddagens jobb. Vattnet mellan Sverige och Danmark glittrar i solen. Vi packar ihop vårt pick och pack och åker vidare.

Bakom fastigheten Svea ligger Norra kyrkogatan 10 som också är ett Wihlborgshus. Här ligger flera intressanta matställen. Freakin Fries är en snabbmatsrestaurang som säljer pommes frites med tillhörande dippsås. Vägg i vägg med pommesfriterian ligger Handroll, en restaurang som säljer sushirullar som man tillskillnad från vanlig sushi äter som en wrap och inte med pinnar. På hörnan ligger välkända salladsbaren och pizzerian Redfellas. Vi tittar in på Redfellas för en kort avstämning och blir samtidigt bjudna på varsin smoothie av den trevliga personalen.

Dagen börjar lida mot sitt slut och Sussie har lite kontorsarbete kvar på kontoret innan hon kan ta motorcykeln hem igen. För även om det mesta arbetet som fastighetsvärd sker ute i staden finns det en del skrivbordsarbete som fakturor, beställningar och annat att hantera. Vi säger tack och hej till Sussie som låtit oss följa med och få en bild av fastighetsvärdens verklighet.

2016-06-01

 

Text och foto: Ellen Westerberg

Toppbetyg bland kunderna

För att ta tempen på vad våra hyresgäster tycker om Wihlborgs görs vartannat år en kundundersökning. Årets resultat landade på 4,13 på en femgradig skala. Det är det bästa resultatet sedan vi började mäta 2003. I 2014 års mätning var betyget 3,89.

30 procent av Wihlborgs kunder är mycket nöjda, jämfört med 17 procent år 2014. Upplevelsen av bemötande, tillgänglighet och återkoppling vid felanmälan är de faktorer som är utmärkande för en mycket nöjd kund hos Wihlborgs.

Högsta medelbetyg får Wihlborgs för fastighetsvärdarnas bemötande och tillgänglighet.