"Jag gillar möjligheten att kunna påverka i både stort och smått"

Helena Pålsson är en av våra duktiga projektledare som dagligen har hand om byggprojekt av olika slag, stora nybyggnadsprojekt likväl som mindre ombyggnadsprojekt. Ett otroligt spännande och omväxlande jobb som kräver mycket kunskap och stort engagemang. Vi har passat på att prata lite mer med med henne om hennes roll som projektledare och hur en typisk arbetsdag kan se ut för henne.

Wihlborgs Lund kontor-8.tif

När Helena började hos oss 2015 kom hon från en projektledarroll på Forsen. Hon minns att hon kände att det skulle bli otroligt spännande att få bli en del av Wihlborgs, som hon visste var ett omtalat företag i branschen. Men det var även det lokala marknadsområdet med korta beslutsvägar som lockade henne att söka sig till oss. Möjligheten att få arbeta tillsammans med Ulrika Hallengren, vår nuvarande vd, som vid tidpunkten var Projekt- och utvecklingschef minns hon också kändes extra roligt. Henne hade hon hört mycket gott om från olika håll i branschen så hon lockades verkligen av tanken på att bli en del av Ulrikas team.

Idag arbetar Helena på vårt kontor i Lund med ansvar för alla projekt i området, allt från nybyggnationer till hyresgästanpassningar. Dessförinnan arbetade hon på vårt kontor i Malmö, med samma ansvarsområden fast med projekt i och omkring Malmö. Tack vare den ökade mängden projekt i Lund blev det naturligt för Helena att ha Lund som utgångsort istället.

Vi har frågat Helena om vad det mest spännande som projektledare är, hur hon skulle beskriva stämningen hos oss och vad det är som gör Wihlborgs till en riktigt bra arbetsplats.


Vad skulle du säga är det mest spännande med ditt jobb som projektledare?

-  Personligen gillar jag möjligheten att kunna påverka, både i samhället i stort men även att kunna påverka saker och arbetssätt internt, exempelvis hur vi på Wihlborgs önskar att våra fastigheter ska fungera och hålla över tid.

-  Att vara ansvarig för olika typer av byggprojekt, allt från mindre hyresgästanpassningar till nybyggnation av kontorshus i alla dess faser, gör att jag dagligen ställs inför nya utmaningar. Alla arbetsdagar innehåller väldigt varierade arbetsuppgifter och det höga tempot passar mig utmärkt. Dagligen har jag många olika typer av möten med nya människor i olika konstellationer vilket gör att alla dagar blir olika.

Hur skulle du beskriva stämningen på Wihlborgs?

-  Jag blev positivt överraskad av den goda stämningen när jag började. Här är ett otroligt öppet arbetsklimat och det känns välkomnande direkt när man går in genom dörrarna.

Vad gör Wihlborgs till en riktigt bra arbetsplats?

-  Känslan av att vilja att gå till jobbet varje dag för att det är roligt och för att träffa alla trevliga kollegor tycker jag gör Wihlborgs till en arbetsplats där jag trivs. Även möjligheten att själv kunna påverka mina arbetsdagars innehåll och variationen av arbetsuppgifter, det är både utmanande och kul. Något annat som utmärker Wihlborgs på ett väldigt positivt sätt är att vi har en långsiktighet i våra vägval. Alla val vi gör ska vara långsiktiga, hållbara och fungera över tid, både vad gäller materialval och systemval. Alltid med fokus på att de ska fungera i förvaltningsskedet. Sådana saker är viktiga för mig som person när jag väljer arbetsplats.

Får man möjlighet att börja jobba här så tycker jag man ska ta chansen. Man lär inte ångra sig.

"Alla arbetsdagar innehåller väldigt varierade arbetsuppgifter och det höga tempot passar mig utmärkt".

Helena Pålsson, projektledare på Wihlborgs