”Jag gillar att vara med och engagera andra människor”

Frida Carlsson är fastighetschef på Wihlborgs med ansvar för drygt 40 fastigheter i norra Helsingborg. Som fastighetschef har man det övergripande ansvaret för både förvaltning och utveckling av fastighetsbeståndet i ett visst geografiskt område. Kundkontakt är också en viktig del av jobbet. Vi har bett Frida berätta om vad som är det bästa med jobbet och hur det är att arbeta på Wihlborgs.

20191025 083243 X

Frida har jobbat på Wihlborgs i drygt tre år men varit länge i fastighetsbranschen. När hon sökte sig till Wihlborgs var det för att hon ville ha nya utmaningar och då kände hon att Wihlborgs var det bolag som bäst kunde ge henne det. Wihlborgs styrka med att vara så centrerade kring Öresundsregionen bidrog till valet då det blir väldigt tydligt var fokus ligger.

I sin roll har Frida Carlsson personalansvar för en grupp bestående av förvaltare, förvaltningsassistent och fastighetsvärdar. Fridas vardag är väldigt varierande med alltifrån kontakt med hyresgäster och att visa lokaler för intressenter till att hålla koll på budget och göra uppföljningar. Att göra besiktningar i fastigheter och att göra bedömningar avseende underhåll som behöver utföras ligger också i hennes roll. Och så har hon förstås en hel del kontakt med entreprenörer som gör olika typer av arbeten i fastigheterna. En viktig roll är förstås också att leda och coacha teamet.


20191025 082757 X

"Det jag uppskattar med med att vara fastighetschef är helhetsansvaret och variationen i mitt arbete med allt från personalansvar till besiktiningar och kontakten med hyresgästerna. En viktig del är ju förstås också att leda och coacha teamet vilket är otroligt kul då jag gillar att engagera andra människor"

Frida Carlsson, fastighetschef Helsingborg


Vad är det mest spännande med ditt jobb som fastighetschef?

-  Jag uppskattar att mitt jobb är väldigt varierande, att jag får ha ett helhetsansvar och så gillar jag att vara med och engagera andra människor. Ledarskap är viktigt för mig och jag har avstämningar med mitt team varje vecka för att stämma av vad som är på gång och ge medarbetarna möjlighet att flagga upp om vi har några speciella utmaningar.

Hur upplever du stämningen på Wihlborgs?

-  Stämningen här är verkligen familjär och gemytlig. Vi är måna om varandra och bryr oss om och stöttar om någon har det tufft. Men minst lika viktigt är det att ha roligt tillsammans och fira olika typer av framgångar. Det tycker jag vi är bra på.

Vad gör Wihlborgs till en riktigt bra arbetsplats?

-  Wihlborgs är ett företag med stort hjärta och enormt engagemang och driv framåt. Här får varje individ ett stort utrymme att engagera sig och här finns oerhört många goa kollegor. Vill du jobba på en av Öresundsregionens bästa arbetsplatser så sök dig till Wihlborgs!

20191025 082642 X

Tycker du det låter spännande att arbeta som fastighetschef? Nu söker vi en fastighetschef till Ideon i Lund. Läs mer här