Zenit

Ideons solklara mittpunkt

Mitt i hjärtat av Ideon Science Park bygger vi Zenit. Ett innovativt kontorshus med mer än 1000 nya moderna arbetsplatser precis vid hållplatsen Ideontorget. Zenit blir ett landmärke och en mötesplats för hela Ideon. Välkommen!  

När den nya spårvägen mellan Lund central och Brunnshög står klar vintern 2020 får Ideon självklart en egen hållplats. Precis intill hållplatsen Ideontorget bygger vi Zenit - ett innovativt kontorshus och en mötesplats för hela området. Med stort fokus på medarbetarnas hälsa och välmående skapar vi en arbetsplats som främjar både fokuserat arbete och avkopplande umgänge. Zenit blir ett nav i området som inbjuder till meningsfulla pauser och intressanta möten.

Innovation

Mitt på Ideon Science Park bygger vi Zenit. Här kan idéer, människor och företag utvecklas under optimala förhållanden. Vi erbjuder arbetsplatser med fokus på innovation och smart teknik samt ett brett serviceutbud. På Ideon samlas några av världens smartaste individer. Här har företag som Bosch, Sony, Ericsson, Volvo, Huawei, ARM och Schneider Electric valt att placera R&D avdelningar eller kontor för att dra nytta av mixen av kompetenser när de utvecklar framtiden. 

Hållbarhet

Zenit blir ett kontorshus som tar hänsyn till både miljön och människorna som jobbar där. Fantastiskt ljusinsläpp och bra inomhusklimat är en självklarhet! Här finner ni även utomhusarbetsplatser på den stora gemensamma takterassen, restaurang och service i bottenplan, Instabox och cykelgarage med reparationsmöjligheter. Allt för att bidra till nöjda medarbetare och blomstrande företag. Fastigheten kommer dessutom uppfylla högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. 

Spårvägen

Lund växer! För att möta det kommande behovet investerar staden i spårvägen mellan Lund central och Brunnshög. Spårvägen öppnar vintern 2020 och hållplatsen Ideontorget kommer ligga mitt i Ideon Science Park. Precis vid hållplatsen bygger vi Zenit, som blir ett nytt centrum på Ideon och bidrar till liv och rörelse även efter arbetstid. Här skapas en torgkänsla med ett koncentrerat utbud av service, butiker och restauranger. Ett kommunikationsnära centrum och en mötesplats för hela Ideon.

Välkommen till Ideon Science Park

På Ideon Science Park samlas några av världens skarpaste hjärnor för att utveckla framtiden. Här finns en bredd av kompetenser inom områden som life science, energi, hälsoteknik, connectivity, cleantech, matinnovation och smarta material.

Ideon grundades för drygt 35 år sedan precis intill Lunds Universitet, för att koppla forskning till innovationer och entreprenörer. Ideon var den första science parken i sitt slag i Sverige och i norra Europa!

Ideon Science Park är idag värd för mer än 400 företag och 10 000 medarbetare, från små nystartade företag till stora internationellt etablerade företag.

Alla som jobbar i Zenit förtjänar att må bra. Vi fokuserar på de områden som påverkar vårt välmående. Ljus, luft, grönska och utformning som uppmuntrar till rörelse och gemenskap är exempel på områden som får en framträdande roll. På takterrassen finns utomhusarbetsplatser. Forskning visar att fördelarna med att arbeta utomhus är många. Ökad kreativitet, sänkta stressnivåer, effektivare återhämtning och – inte minst – friskare medarbetare. Zenit blir med andra ord ett hus där företag kan växa och där medarbetarna mår bra.

Vill du veta mer om Zenit?

Är du nyfiken på ett levande kontorshus där ert företag kan växa och där medarbetarnas välmående är i fokus? Hör av dig till Maria så berättar hon mer.

Bild på Maria Öijer

Maria Öijer

Affärs- och områdesutvecklare
046-590 62 80
Skicka e-post

Projektfakta

Fastighet
Syret 8 (Zenit)
Lokalarea (LOA)
15 000 kvm
Miljöklass
Miljöbyggnad Guld
Byggstart
Preliminärt Q1 2021
Inflyttning
Ej beslutad
Arkitekt
Open Studio i samarbete med EGA Erik Giudice Architects

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Lund

Vi är måna om att Lund utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Marknadsledande i regionen

Lund, Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Du kan känna dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Helsingborg är viktigt för oss.