Hoppa till innehåll

När den nya spårvägen mellan Lund central och Brunnshög står klar vintern 2020 får Ideon självklart en egen hållplats - Ideontorget. Precis intill den nya hållplatsen bygger vi Zenit - ett innovativt kontorshus och en mittpunkt för hela Ideon Science Park. Med fokus på människors välmående, hjärnkraft och entreprenörskap skapar Zenit som arbetsplats förutsättningar för bolag och verksamheter att växa och bli framgångsrika. Zenit blir ett nav i området som inbjuder till meningsfulla pauser och intressanta möten. Allt ljus på Zenit!

Innovation

Mitt på Ideon Science Park bygger vi Zenit. Här kan idéer, människor och företag utvecklas under optimala förhållanden. Vi erbjuder arbetsplatser med fokus på innovation och smart teknik samt ett brett serviceutbud. På Ideon samlas några av världens smartaste individer. Här har företag som Axis, Probi, Sigma Connectivity, Bosch, Flatfrog, Sony, Ericsson, Volvo och Schneider Electric valt att placera R&D avdelningar eller kontor för att dra nytta av mixen av kompetenser när de utvecklar framtiden. 

Hållbarhet

Zenit blir kontorshuset som tar hänsyn till både miljön och människorna som jobbar där. Fantastiskt ljusinsläpp och bra inomhusklimat är en självklarhet! Här finner ni även utomhusarbetsplatser på den stora gemensamma takterassen, restaurang och service i bottenplan, Instabox och cykelgarage med reparationsmöjligheter. Allt för att bidra till nöjda medarbetare och blomstrande företag. Fastigheten kommer dessutom uppfylla högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. 

Spårvägen

Lund växer! För att möta det kommande behovet investerar staden i spårvägen mellan Lund central och Brunnshög. Spårvägen öppnar vintern 2020 och hållplatsen Ideontorget kommer ligga mitt i Ideon Science Park. Precis vid hållplatsen hamnar Zenit, Ideons nya mittpunkt som kommer bidra till liv och rörelse även efter arbetstid. Här skapas en torgkänsla med ett koncentrerat utbud av service, butiker och restauranger. Ett kommunikationsnära centrum och en mötesplats för hela Ideon.

Bli en del av Ideon Science Park och Zenit

Ideon Science Park grundades för drygt 35 år sedan precis intill Lunds Universitet, för att koppla forskning till innovationer och entreprenörer. Ideon var den första science parken i sitt slag i Sverige och i norra Europa!

På Ideon samlas några av världens skarpaste hjärnor för att utveckla framtiden. Här finns en bredd av kompetenser inom områden som life science, energi, hälsoteknik, connectivity, cleantech, matinnovation och smarta material. 

Ideon är idag värd för mer än 400 företag och 10 000 medarbetare, från små nystartade företag till stora internationellt etablerade företag.

Zenit blir en ny mittpunkt och mötesplats för hela Ideon. En innovatiovt kontorshus med mer än 1000 nya lysande arbetsplatser i hjärtat av ett kunskapsintensivt område. En helt unik arbetsplats i regionen.

Allt ljus på Zenit.

Lysande innovationer.
Lysande utsikter.
Lysande nätverkande.
Lysande kompetensförsörjning.
Lysande investeringsmöjligheter.

Alla som jobbar i Zenit förtjänar att må bra. Med stort fokus på de områden som påverkar vårt välmående - medarbetarnas hälsa och välmående - skapar vi en arbetsplats som främjar både fokuserat arbete och avkopplande umgänge. Ljus, luft, grönska och utformning som uppmuntrar till rörelse och gemenskap är exempel på områden som får en framträdande roll. Forskning visar att fördelarna med att arbeta utomhus är många därför skapar vi utomhusarbetsplatser på Zenits takterrass. Ökad kreativitet, sänkta stressnivåer, effektivare återhämtning och – inte minst – friskare medarbetare. Zenit blir med andra ord ett hus där företag kan växa och där medarbetarna mår bra.

Vill du veta mer om vad Zenit kan göra för dig?

Letar du efter ett levande kontorshus där företaget kan växa? Och där dina medarbetarnas välmående är i fokus? Hör av dig till mig så hjälper jag dig vidare i tankarna på hur Zenit kan vara rätt plats för ditt företag.

Bild på Maria Öijer

Maria Öijer

Affärs- och områdesutvecklare
046-590 62 80
Skicka e-post

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Lund

Vi är måna om att Lund utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Marknadsledande i regionen

Lund, Helsingborg, Malmö och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Känn dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Lund är viktigt för oss.

Projektfakta Zenit

 • Fastighet

  Syret 8 (Zenit)

 • Lokalarea (LOA)

  15 000 kvm

 • Miljöklass

  Miljöbyggnad Guld

 • Byggstart

  Preliminärt Q1 2021

 • Inflyttning

  Ej beslutad

 • Arkitekt

  Open Studio i samarbete med EGA Erik Giudice Architects