SOCKERBITEN

Ditt nya kontor i centrala Lund

Välkommen till Sockerbiten - vårt nybyggda kontorshus på ett av Lunds bästa lägen. Med en kort promenad når du Lunds stadskärna och bara ett stenkast bort ligger Lunds centralstation.

Sockerbruksområdet i västra Lund knyts nu samman med centrala Lund. Tillsammans skapar bostäderna och kontorshusen ett mysigt stadskvarter och skapar ännu mera liv i det redan härliga området kring järnvägen. Skyttelbron över järnvägen har blivit en naturlig koppling mellan västra sidan och den centrala sidan av staden för både cyklister och gående.

Om kontorshuset Sockerbiten

Kontorshuset Sockerbiten ligger på ett perfekt stationsnära läge i Lund, inom ett bekvämt gång- och cykelavstånd från centrum med allt vad det har att erbjuda. Husets entréplan nås direkt från Kung Oskars väg vilket gör det perfekt både för cyklister, gående och bilburna. Huset är uppdelat på sex våningsplan varav fyra är kontorsplan om ca 350 kvm, där varje plan skapar plats för cirka 20 arbetsplatser. Huset stod färdigt hösten 2019 med LKP som första inflyttande hyresgäst i november.

Skräddarsydda lokaler

Efterfrågan på moderna kontorslokaler i centrala Lund är väldigt stark just nu. I nybyggda Sockerbiten får du möjlighet att vara med och påverka planlösning, utformning och storlek såväl som materialval. På så vis kan du vara med och skräddarsy lokalerna efter dina behov och önskemål. Vi kan erbjuda ytor för alla typer av företag oavsett om du vill ha 350 kvm eller 1400 kvm.

En spännande och varierande fasad

Sockerbitens fasad är ett spännande inslag i blandningen av de gamla och nya stenkvarteren i närområdet och ger en fin koppling mot mötet med Kung Oskars Bro. Fasaden består av fasadskivor i  olika längder, alla med vit kulör och tre olika nyanser samt entrévåning med fasad av svart granitkeramik. Fasadens lutning skapar en varierande och spännande struktur och de tre nyanserna ger fasaden olika skimmer beroende på hur solen belyser fasaden.

De största fördelarna med Sockerbruksområdet är att personalen har möjlighet att åka kollektivt till och från Lund centralstation och att våra kunder lättare kan hitta oss när vi finns så centralt

Paul Myllenberg, vd på Lunds kommuns parkerings AB
Läs hela intervjun här

Ett stenkast från Lund C

Närheten till Lunds centralstation är oslagbar. Mer stationsnära kontor än så här får du inte. Sockerbiten ligger enbart några minuters promenad från centralstationen och stadskärnan.

Ett guldhus. Sockerbiten är certifierat enligt Miljöbyggnad Guld, ett kvitto på att byggnaden är energieffektiv och har viktiga kvaliteter både vad gäller inomhusmiljö och material. Dessa kvaliteter tillsammans genererar ett mindre negativt fotavtryck på miljön under sin livscykel.

Lediga kontor i Sockerbiten

Nyfiken på planlösningen?

Funderar du på vilken planlösning ditt nya kontor skulle kunna ha? Ta en titt på några olika förslag till planritningar för Sockerbiten.

Ladda ner planritningar

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Lund

Vi är måna om att Lund utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Du kan känna dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Lund är viktigt för oss.

Vi hjälper dig gärna vidare i lokaltankarna

Vi älskar Lund och är redo att hjälpa dig hitta dina nästa kontorslokaler.

Bild på Henrik Strelert

Henrik Strelert

Förvaltare
046-590 62 88
Skicka e-post
Bild på Louise Ahnelöv

Louise Ahnelöv

Fastighetschef
046-590 62 91
Skicka e-post