Hoppa till innehåll

När Prisma står klart i slutet av 2020 flyttar nya techhubben Hetch in och blir navet i huset. I Prisma ska startups, snabbväxande techbolag och större etablerade företag mixas och bedriva utveckling inom techområdet. Med tillgång till accelerator, startupcommunity, flexibla arbetsplatser, affärsrådgivare, investerare och nätverk finns grogrunden för utveckling i världsklass.

Välkommen till fantastiska Prisma!

Prisma blir ett alldeles unikt kontorshus, en del av nya Oceanhamnen, precis vid havet i Helsingborg med milsvid utsikt över Öresund. En egen ö, bara ett stenkast från city och nyrenoverade Helsingborg C. Med mat, shopping, kulturhus och campus i kvarteren får man lätt känslan av en storstad i fickformat.

Vår vision är att Prisma ska bli ett techhus där Hetch blir navet i huset. Det är en viktig satsning för staden Helsingborg och utvecklingen av näringslivet. Hetch kommer även att driva restaurang, välkomstservice och en meeting point i bottenplan vilket skapar en levande bottenvåning i huset och blir till glädje för alla som arbetar och bor i Oceanhamnen.

Fantastiska Prisma är ritat av Erik Giudice Architects med kontor i Paris, Malmö och Stockholm. En blivande stadsikon med en unik lyskraft och lätta, maritima linjer. Ett hus som lagt till vid kaj, lika spännande på insidan som utsidan. Men mest av allt – ett hus begåvat med egenskaper som kan bidra till nöjdare medarbetare och bättre affärer. Precis som det ska vara.

Hetch skapar unika möjligheter i Prisma

Helsingborg har länge haft fokus på digitalisering och Hetch bidrar till att stärka detta ytterligare. Hetch är en riktigt bra plattform där techföretag kan mötas och bedriva utveckling och utgöra navet i Prisma.

Visionen är helt klart att Hetch ska bidra till att göra Helsingborg till den ledande techstaden i landet.

David Nilsson Sträng, vd och grundare av Hetch
David Nilsson Sträng, vd och grundare av Hetch
Läs mer om Davids visioner med Hetch

Kontorslandskap med ny energi åt medarbetarna

I Prisma kommer ljuset både från utsidan och det vackra atriet som sträcker sig genom huskroppen. De moderna materialen förstärker det sofistikerade formspråket i väggar, glaspartier och undertak.

King size takterrass med milsvid utsikt över Öresund

Ta med lunchlådan ut eller locka med kollegorna på ett arbetsmöte i solskenet. Terrassen blir ett perfekt komplement till kajpromenaden och utrustas med rejäla vindskydd om öresundsbrisen skulle bli för stark.

Oceanhamnen - Helsingborgs egen arkipelag

Här kommer bostäder, kontor, restauranger och handel ta plats i en helt ny stadsdel i Helsingborg - Oceanhamnen. En urban arkipelag där den gamla hamnkranen påminner om gamla tider på väg mot de nya.

Kontorsutformning utöver det vanliga

Kontorsutformning utöver det vanliga

Utformningen av kontoren i Prisma kommer vara något utöver det vanliga, maximalt dagsljus med stora fönster och fantastisk utsikt över både staden och sundet. Det kommer finnas kontorsytor för såväl stora som små företag, med allt från ca 19-129 arbetsplatser.

Klicka här för att gå runt i lokalen

Ta chansen att skapa en skräddarsydd lösning

Ännu finns det goda möjligheter att skapa en skräddarsydd lösning för din verksamhet. Alla lokaler kan anpassas efter behov, både vad gäller planlösning och storlek, allt från sex kontor på varje plan till ett helt våningsplan. Eller varför inte hyra två våningsplan med interntrappa mellan.

Ladda ned planritningar för Prisma här

Miljöbyggnad Guld betyder att Prisma uppfyller de tuffaste hållbarhetskraven för kontorsfastigheter. Här ska människor jobba och må bra utan att belsta miljön i onödan. Hälsosamt ljus, självreglerande ventilationssytem, sedumtak, solpaneler och matavfallskvarnar för att bara nämna några av sakerna som gör att Prisma är Miljöbyggnad Guld.

Senaste nyheterna om Prisma

Hållbarhet genomsyrar hela Prisma

Hållbarhet genomsyrar hela Prisma

Ett unikt techhus växer fram på första parkett i Helsingborg

Ett unikt techhus växer fram på första parkett i Helsingborg

Nya perspektiv

Prisma blir ett hus för innovation, inspiration och nätverkande. Ett hus med nya perspektiv och fantastiskt havsutsikt.

Vi hjälper dig gärna vidare i lokaltankarna

Vi älskar Helsingborg och vi älskar Prisma. Låt oss hjälpa dig vidare i dina lokaltankar så att du hittar dina bästa kontorslokaler.

Bild på Peter Siroky

Peter Siroky

Förvaltare
042-490 46 36
Skicka e-post
Bild på Jan-Erik Johansson

Jan-Erik Johansson

Fastighetschef
042-490 46 27
Skicka e-post

Projektfakta

 • Fastighet

  Kv. Ursula

 • Lokalarea (LOA)

  13 000 kvm

 • Miljöklass

  Miljöbyggnad Guld

 • Byggstart

  Q3 2018

 • Inflyttning

  Januari 2021

 • Hyresgäster

  Hetch, Resurs Bank, EY

 • Arkitekt

  EGA - Erik Giudice Architects

 • Entreprenör

  Skanska

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Helsingborg

Vi är måna om att Helsingborg utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Marknadsledande i regionen

Helsingborg, Malmö, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Du kan känna dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Helsingborg är viktigt för oss.