Kvartetten

Väx med oss i Hyllie

Hyllie sjuder av liv och utveckling! Här skapar vi nu rum för ännu mer arbetsglädje med vårt nya kontorshus ett stenkast från stationen. Husets fyra spännande fasader knyter an till Öresundsregionen där varje del har sitt eget uttryck som för tankarna till det lokala i olika delar av regionen.

Vi skapar ett omtänksamt och grönt hus där företag och människor kan växa och må bra. Här finner du utomhusarbetsplatser på husets stora takterrass med massvis av grönska. Den ljusa lobbyn blir husets naturliga mötesplats, med reception och restaurang under ett fantastiskt glastak.

Ett spännande kontorshus med flera fasader

Utseendemässigt skapar vi ett spännande hus med fyra fasader, alla med olika identiteter och utseenden som har anknytning till det lokala och Öresundsregionen. Tegel, keramik, grön metall och flinta. Det gula teglet för tankarna till lapptäcket av åkrar och den danska och skånska tegeltraditionen. Den skånska myllan och förekomsten av den feta leran har gett oss keramik. Grönskan i Malmö  - parkernas stad. Den speciella geologin i regionen, med kalkberget och dess flintasten. Kalkbrottet i Limhamn har spelat en viktig roll i utvecklingen av industristaden Malmö.

I den internationaliserade tillvaron vi lever i tänkte jag att vi skulle göra en byggnad som tvärtom har en stark lokal förankring. Så jag började med Skånes landskapssten flintan och utvecklade huset runt den.

Tobias Magnesjö, kontorschef hos arkitekterna Krook & Tjäder

16 000 kvm flexibla våningsplan

Kvartettens utformning och storlek gör att vi skapar rum för stora lokalytor och flexibla våningsplan med utblickar åt alla håll. Med full flexibilitet i lokalstorlek och kan du få nästan vilken form som helst på lokalen. Varför inte skapa ditt kontor på ett våningsplan, som är upp till 2 500 kvm och går igenom alla fyra huskroppar? Eller passar det er bättre med flera våningsplan i samma huskropp med egna trappor emellan? Valet är ditt! Oavsett vilka ytor du väljer får du ett behagligt norrljus på köpet. 

Det sociala kontorshuset 

När du går in genom entrén till Kvartetten hamnar du direkt i ljusgården som är husets hjärta. En naturlig mötesplats för alla som rör sig i huset, en plats med mycket ljus tack vare ett fantastiskt glastak som skapar en känsla av rymd och frihet. Här finns en lobby med reception och en restaurang med uteservering.

Takterrass, balkonger och sportdepå

På den södra delen av huset kommer en stor takterrass med fantastisk utsikt breda ut sig. Här blir det utomhusarbetsplatser och en öppen del med solskydd och mycket grönska. Förutom takterrass skapar vi balkonger på den södra sidan av huset för att utnyttja solen till fullo. I bottenplan finns en sportdepå för dig som cyklar till jobbet, med dusch och omklädningsrum. Här kommer vi även ha frakttjänsten Instabox, dit du kan få dina e-handlade paket levererade för att underlätta vardagspusslet.

Kvartetten blir ett hus som fokuserar på människorna som jobbar där. Här ska medarbetarna må bra och trivas! Utomhusarbete på takterrassen, bra inomhusklimat och en inbjudande trappa som lockar till vardagsmotion är några exempel på områden som bidrar till välmående. Huset certifieras dessutom enligt Miljöbyggnad Guld.

Lobbyn är husets hjärta

Lobbyn är husets hjärta

Kvartettens lobby är en naturlig mötesplats för alla som rör sig i huset. Här finner du en bemannad reception, gemensamma mötesrum, restaurang med uteservering och instaboxar.

Klicka här för att gå runt i lobbyn

Vi hjälper dig vidare

Vi älskar Malmö och vi älskar Hyllie. Låt oss hjälpa dig vidare i dina lokaltankar så att du hittar dina bästa kontorslokaler.

Bild på Camilla Asplund

Camilla Asplund

Uthyrare
040-690 57 37
Skicka e-post
Bild på Magnus Prochéus

Magnus Prochéus

Regionchef Malmö
040-690 57 82
Skicka e-post

Projektfakta

Fastighet
Pulpeten 5
Lokalarea (LOA)
16 000 kvm
Miljöklass
Miljöbyggnad Guld
Byggstart
Sommar 2020
Inflyttning
Sommar 2022
Arkitekt
Krook & Tjäder

Lediga lokaler

Varför Wihlborgs?

Vi älskar Malmö

Vi är måna om att Malmö utvecklas på ett positivt sätt. Därför har vi ett nära samarbete med staden och andra viktiga aktörer i regionen. Vi är en del av utvecklingen av staden och tar ansvar för utvecklingen här, i alla delar där vi kan. Det är också viktigt för oss att vara med och skapa levande stadsmiljöer som fungerar för alla som bor, lever och arbetar här.

Marknadsledande i regionen

Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. Öresundsregionen är vår marknad, det är här vi hör hemma. Vår storlek skapar möjligheter för dig att växa tillsammans med oss.

Du kan känna dig trygg hos oss

När du hyr en fastighet eller lokal av oss på Wihlborgs är det viktigt för oss att du ska känna dig trygg i att vi förvaltar våra fastigheter och driver vår verksamhet på ett hållbart sätt.

Egna fastighetsvärdar

Att vi förvaltar våra egna fastigheter innebär att vi alltid finns nära dig. Det gör att vi kan vara snabba när saker händer eller nya behov uppstår. Varje hus har en egen fastighetsvärd, vilket gör att vi kontinuerligt kan föra en dialog med dig och vara lyhörda för uppkomna behov. Malmö är viktigt för oss.