Erik såg möjligheten till utveckling och att snabbt komma in i branschen

Erik Axell såg möjligheten att utvecklas på ett stort fastighetsbolag när chansen om en tjänst som förvaltartrainee på Wihlborgs i Malmö dök upp 2017. Han tog tillfället i akt och sökte tjänsten. Sedan september 2018 arbetar han nu som förvaltare på vårt Malmökontor. Vi har frågat honom varför han sökte sig till Wihlborgs, hur han upplevde sin traineeperiod hos oss och vad som är det bästa med att jobba på Wihlborgs.

Erik A Sirius 1920x1080.jpg

Varför sökte du dig till Wihlborgs?

- I samband med att min utbildning inom fastighetsföretagande på Malmö universitet närmade sig sitt slut dök tjänsten som förvaltartrainee upp hos Wihlborgs. Mitt mål efter utbildningen var att arbeta som fastighetsförvaltare så det lämpade sig väldigt bra. Att få möjligheten att arbeta för Öresunds största kommersiella fastighetsbolag direkt efter studierna skulle ge mig möjlighet att utvecklas och snabbt komma in i branschen. Så jag sökte tjänsten, fick den och började min traineeperiod i september 2017.

Hur har du upplevt din traineeperiod på Wihlborgs?

- Min traineeperiod var uppdelad i flera delar där varje period hade olika delmål som jag skulle uppnå. I början fick jag lära känna hyresgästerna, fastigheterna, kollegorna och de olika rollerna i företaget. Successivt ökade mitt ansvar och efter ett tag fick jag ett eget fastighetsbestånd att förvalta och ansvara för.

- Jag upplever att traineeprogrammet hade en väldigt bra struktur med flera förutbestämda mål. Samtidigt fick jag möjlighet att sätta egna mål och anpassa rollen genom att fördjupa mig i de delar jag ville fokusera lite extra på. Traineeperioden är ett mycket bra sätt att komma in i branschen. 

Vad har du fått jobba med?

- Under traineeperioden fick jag vara delaktig i alla sorters uppgifter som ingår i en förvaltares roll och ansvar. Visningar och uthyrningar av lokaler, deltagande i olika projekt, budgetarbete, utveckling av fastigheterna för att bara nämna några arbetsuppgifter som ingår i en förvaltarroll. Idag är jag ansvarig förvaltare för sju fastigheter och känner att traineeperioden var guld värd.

Hur upplever du stämningen på Wihlborgs?

- Det är en väldig god stämning och gemenskap på Wihlborgs.

Vad är det bästa på Wihlborgs?

- Det bästa med Wihlborgs är kollegorna och alla spännande hyresgäster man får möjlighet att träffa och utvecklas tillsammans med.

Vad skulle du vilja säga till vår nästa trainee?

- Om du vill till Wihlborgs så ska du gilla att hålla ett högt tempo, ta mycket eget ansvar och vara bekväm med att fatta snabba beslut. Gillar du allt detta? Då kommer du trivas väldigt bra hos oss.

"Jag upplevde att traineeprogrammet hade en väldigt bra struktur med flera förutbestämda mål och det var ett mycket bra sätt för mig att komma in i branschen".

Erik Axell, förvaltare i Malmö, började som trainee på Wihlborgs 2017.

Kickoff2018.Josefinfotograf-190.jpg
IMG_2208.JPG