Jim berättar om sin praktikperiod hos Wihlborgs

När Jim Andersson skulle ha sin första praktikperiod under studietiden sökte han sig till Wihlborgs för han tyckte det verkade spännande att jobba på ett stort fastighetsbolag. Under praktikperioden fick han prova på olika delar av verksamheten för att få en bred förståelse för yrket.

Westrup_181001_0317.tif

Varför sökte du dig till Wihlborgs?

-  Jag tyckte det verkade spännande att jobba på ett så stort fastighetsbolag som Wihlborgs. Framförallt för att man har en spridning av sina fastigheter, både kontor på stans mest centrala läge men även lager och industrifastigheter i attraktiva områden.

Hur upplevde du din praktikperiod på Wihlborgs?

-  Under min utbildning till Facility Manager på Affärshögskolan i Malmö hade jag två praktikperioder och jag valde att vara på Wihlborgs båda gångerna. Det var otroligt lärorikt att få följa med min handledare under en längre period, det gav mig möjlighet att få ser hur arbetet går till från dag till dag, vilket också gav mig tid att reflektera över hur jag hade gjort i liknanande situationer. Jag lärde mig väldigt mycket genom att diskutera dessa situationer med min handledare efteråt.

- Att ha båda praktikperioderna på samma företag gav mig också goda möjligheter att komma in i företagskulturen och lära mig alla olika program som används i det dagliga arbetet, vilket dessutom gav mig stora fördelar när jag ser erbjöds en traineetjänst på företaget.

- Det som gjorde praktiken extra rolig var att jag fick uppleva nya saker nästan varje dag samtidigt som jag fick ta ett allt större ansvar.

Vad har du fått jobba med?

-  Jag har faktiskt testat på lite olika delar av verksamheten under mina två praktikperioder, dels har jag jobbat som fastighetsvärd där jag fick möjlighet att jobba nära kunderna och ansvara för den dagliga operativa driften. Arbetsdagarna som fastighetsvärd var väldigt varierande och kunde röra sig om allt mellan att byta låscylinder till att göra avläsningar av energiförbrukning. Men jag har även provat på jobbet som förvaltare och då handlat mer om att visa lokaler, prata med kunder om om-/tillbyggnationer, skriva hyresavtal och exempelvis arbeta med budgeten för fastigheterna.

- Praktiken ledde till sommarjobb så efter min utbildning fick jag sommaren 2018 jobba som fastighetsvärd i Malmö yttre. Sommarjobbet ledde sedan till en traineetjänst där jag var förvaltartrainee på Malmö yttre med områden som Fosie, Husie och Limhamn. Att jag hade sommarjobbat som fastighetsvärd var väldigt nyttigt när jag väl började som förvaltare.

Hur upplever du stämningen på Wihlborgs?

- Stämningen på Wihlborgs är mycket vänlig och alla är hjälpsamma. Som ny på jobbet kan det ta några veckor att komma in i gemenskapen men så upplevde jag det aldrig på Wihlborgs. Jag kände mig ganska omedelbart som en i gänget och det finns alltid någon som har tid att hjälpa till när man behöver det. Det är ett familjärt företag trots sin storlek och antalet anställda.

Vad är det bästa på Wihlborgs?

- Jag skulle säga arbetsklimatet. Det är en vänlig, förstående arbetsplats med kunniga, kompetenta kollegor och duktiga chefer som inte bara är chefer utan även har ett bra ledarskap.

"Min praktikperiod hos Wihlborgs har varit mycket bra, otroligt lärorik och framförallt väldigt kul"

Jim Andersson, praktikant hos Wihlborgs 2017