Hoppa till innehåll

Under vintern 2020 öppnar Helsingborg C entrén till Kungstorget. Under två års tid har vi jobbat med att skapa ett helt nytt resecentrum med fokus på trygghet, moderna inslag, god mat och en välkomnande atmosfär. En plats för att mötas oavsett om du ska resa eller bara besöker. Den nya fasaden i glas mot Kungstorget skapar ett ljusflöde som genomsyrar hela resecentrumet. Mitt i byggnaden, en trappa upp, skapar vi ett nytt kulinariskt centrum som beräknas vara klart våren 2021.

Nytt. Ljust. Modernt. Tryggt. Välkommen!

I nästan två år har Helsingborg C, tidigare Knutpunkten, genomgått en omfattande renovering. Nu har vi äntligen fått slå upp dörrarna till en ljus, fräsch och trygg centralstation i hjärtat av Helsingborg. Den ombyggda stationen blir en varm och välkomnande plats för alla resenärer – både lokala och långväga ifrån.

Mat från världens alla hörn

Till våren öppnar dörrarna till Helsingborgs nya matdestination - Kitchen Floor – en våning upp på Helsingborgs centralstation. En resa värd att vänta på. Av de fem krögarna som kommer etablera sig på restaurangplanet är Bella Divino och Siam Street Food två av dessa som kommer bjuda på en kulinarisk resa.

Bella Divino

Som namnet kanske avslöjar, erbjuder kvalitativ italiensk mat lagad från grunden av italienska råvaror, som för känslan till det riktiga Italien. Suat Yucel, ägare på Bella Divino, berättar att en ny vedugn redan är på väg från Italien.

- Jag ser fram emot att öppna vår nya restaurang på Helsingborg C. Kitchen Floor kommer komplettera det nuvarande matutbudet i Helsingborg väldigt bra, med smaker från hela världen samlade under ett tak. Det ska bli väldigt roligt! säger Suat Yucel.  

Siam Street Food

Med en modern inriktning på autentisk street food med smaker från hela Asien hämtar Siam Street Food sin inspiration från de traditionella asiatiska gatuköken. Ägarna Pontus och Pattaravish Sundström introducerar den fascinerande världen av asiatisk street food för Helsingborgarna och stadens alla besökare.

- Som en unik, urban street food-restaurang kommer vi att samla smakupplevelser från fem asiatiska matkulturer och servera rätter med inspiration från Thailand, Kina, Japan, Vietnam och Indonesien, säger Pattaravish Sundström. 

Ombyggnationen av Helsingborg C är mycket viktig. Inte bara för att staden nu får en modern, trygg och tillgänglig centralstation, utan även för stadsutvecklingsprojektet H+. Den nya stadsdelen Oceanhamnen som byggs just nu ska sammanlänkas med city via en bro som utgår från Helsingborg C. Det kommer att skapa ett naturligt flöde av människor kring stationen.

Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg Stad
Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C

Ombyggnaden av Helsingborg C är början på något nytt. Vår ambition är att skapa en trygg och modern miljö att vistas i oavsett om du reser eller bara besöker.

Peter Siroky, Förvaltare
Peter Siroky, Förvaltare

Senaste artiklarna om Helsingborg C

När stationen är destinationen – nu öppnar vi entrén till nya Helsingborg C

När stationen är destinationen – nu öppnar vi entrén till nya Helsingborg C

Kitchen Floor - en resa värd att vänta på

Kitchen Floor - en resa värd att vänta på

Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C

Moderniserat Knutpunkten blir Helsingborg C

För dig som reser och besöker

På Helsingborg C finns terminaler för tåg, bussar och färjor. I stationsbyggnaden finns butiker, restauranger, caféer och annan service. Här hittar du till exempel Pressbyrån,  Espresso House, McDonalds, Forex Bank, Apoteket och Bankomat. Helsingborg C är för många även en arbetsplats. Här finns ett flertal miljöcertifierade kontorsytor. Under arbetet med att förnya resecentrumet passar vi även på att göra om de befintliga kontoren samt skapa nya kontorsöjligheter med co-working.

Här finner du information om olika resesätt:
Forsea
Skånetrafiken
SJ