Trivector opted for sustainable and activity-based office

Trivector focuses on traffic solutions, traffic information systems and operational development. With its roots in traffic research at Lund University’s Faculty of Engineering (LTH), Trivector uses a scientific approach to create sustainable solutions to challenges in the areas of mobility and operations. The company was founded in 1987 and has its head office in Lund.

Porträtt.Trivector.2020 7

Posthornet 1 was completed in spring 2018 and is a modern and sustainable property certified to SGBC Gold. One of the first tenants was Trivector, which moved into 850 m² at this top location next to Lund Central Station. Christer Ljungberg is CEO and Group Director:

“We had had premises in a Wihlborgs property on Åldermansgatan for a long time. When Wihlborgs presented its plans for Posthornet, we saw an opportunity to improve the commuting situation for our employees and customers. And given Trivector’s sustainability focus, it was yet another bonus that the property is environmentally certified.”

Smaller spaces – more flexibility

The Trivector Group comprises around one hundred employees in three different companies and a Group staff unit, of which around forty moved to Posthornet. Before the move the employees formed a working group that planned the new office in close dialogue with White Arkitekter and Wihlborgs. Staff had worked in traditional office spaces in their old premises, but this time their ideas took them in a different direction.

“Some employees conveyed a desire to work in an activity-­based manner. As we are consultants working in teams, we thought this working method ought to suit us. It would also mean we could manage in a smaller space, which is both cost-effective and more sustainable,” explains Christer Ljungberg.

Functional zones

The result was an office divided up into three functional zones. The “Platform” is the liveliest zone, where people are free to talk. The “East and West Forest” are inspired by nature and have a slightly lower noise level. Finally, the “Library” must be kept silent. Depending upon their work task and mood, employees can choose where they want to sit.

“In the beginning I thought it was a major adjustment to not have a fixed desk, but now we all appreciate the flexible way of working. In addition to the activity zones, we have plenty of meeting rooms, seating areas and small telephone booths. The spaces are well set-out, and it would be no problem to add a few more people. The benefits are efficiency, flexibility and sustainability,” concludes Ljungberg.

December 2019

Trivector AB
Christer Ljungberg, CEO

850 sq.m. of offices
City centre, Lund